Đuveč.

Đuveč – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Đuveč.
- 2 komada šargarepa
- 2 komada crvene paprike
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 komad stabljike praziluka
- 2 komada belog krompira
- 1 šolja paradajz soka
- 200 gr govedine
- 4 šake pirinča
- maslinovo ulje
- so
- biber
- svež peršun
- 1 komad kocka za supu od povrća
- Naseckajte sve na kockice i oljustite sta treba da se oljusti ili ocisti.
- Govedinu iseckajte na kockice a ukoliko zelite posno preskocite ovaj korak.
- Na malo maslinovog ulja proprizite crni luk i praziluk i istisnite cesanj belog luka.
- Posolite i pobirite po zelji. Dodajte kolutove sargarepe i kockice paprike i meso i dinstajte dok povrce ne omeksa malo a meso ne dobije boju uz mesanje.
- Potom dodajte casu soka od paradajza, casu vode, kockicu za supu od povrca, krompir, pirinac i persun. Promesajte i poklopite da se kuva na tihoj vatri oko 40 minuta. Povremno proveravajte da li je potrebno dodati jos vode. Nije potrebno mesati.
- Prespite sve u pleh i zapecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200c oko 30 min. Ukoliko nemate dovoljno tecnosti mozete pre ubacivanja u rernu dosuti jos malo vode.
- Djuvec je gotov kada je meso mekano i blago se zapece odozgo. Nemojte ga presusiti jer kako se bude hladio upice jos malo tecnosti.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!