Đuveč.
Đuveč – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Đuveč.
- 2 komada šargarepa
- 2 komada crvene paprike
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 komad stabljike praziluka
- 2 komada belog krompira
- 1 šolja paradajz soka
- 200 gr govedine
- 4 šake pirinča
- maslinovo ulje
- so
- biber
- svež peršun
- 1 komad kocka za supu od povrća
- Naseckajte sve na kockice i oljustite sta treba da se oljusti ili ocisti.
- Govedinu iseckajte na kockice a ukoliko zelite posno preskocite ovaj korak.
- Na malo maslinovog ulja proprizite crni luk i praziluk i istisnite cesanj belog luka.
- Posolite i pobirite po zelji. Dodajte kolutove sargarepe i kockice paprike i meso i dinstajte dok povrce ne omeksa malo a meso ne dobije boju uz mesanje.
- Potom dodajte casu soka od paradajza, casu vode, kockicu za supu od povrca, krompir, pirinac i persun. Promesajte i poklopite da se kuva na tihoj vatri oko 40 minuta. Povremno proveravajte da li je potrebno dodati jos vode. Nije potrebno mesati.
- Prespite sve u pleh i zapecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200c oko 30 min. Ukoliko nemate dovoljno tecnosti mozete pre ubacivanja u rernu dosuti jos malo vode.
- Djuvec je gotov kada je meso mekano i blago se zapece odozgo. Nemojte ga presusiti jer kako se bude hladio upice jos malo tecnosti.
Opciono naribajte kackavalj preko (moj muz jede sve sa kackavaljem pa zato njemu uvek tako pravim).
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!