Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Faširane šnicle – Javorka Filipovic

Tradicionalni recept za faširane šnicle

0

Faširane šnicle – verujem da nema onog ko nikada nije probao ove šnicle. Ali, i samo njihovo pominjanje vas verovatno seti na detinjstvo i vreme kada su one bile često na meniju.

Služile su se uz razna variva od povrća, uz pire krompir a ponekada i uz gust pasulj. Ovo poslednje je bilo jelo koje sam najviše volela u studentskoj menzi, bar u ono vreme kad je u šniclama stvarno bilo mesa a ne soje. Vi ih možete  zamrznuti i po potrebi ispržiti, posebno je to dobro za zaposlene i studente, a njihov se ukus neće promeniti. Birajte kvalitetno meso, ne stavljajte nikakve smese za faširane, i vaši će ukućani uživati u ručku.

Faširane šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Faširane šnicle – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

PROČITAJTE: INTERVJU SA JAVORKOM FILIPOVIĆ, BLOG KUHINJSKE ČAROLIJE

Faširane šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Faširane šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Faširane šnicle - verujem da nema onog ko nikada nije probao ove šnicle. Ali, i samo njihovo pominjanje vas verovatno seti na detinjstvo i vreme kada su one bile često na meniju.Služile su se uz razna variva od povrća, uz pire krompir a ponekada i uz gust pasulj. Ovo poslednje je bilo jelo koje sam najviše volela u studentskoj menzi, bar u ono vreme kad je u šniclama stvarno bilo mesa a ne soje. Vi ih možete zamrznuti i po potrebi ispržiti, posebno je to dobro za zaposlene i studente, a njihov se ukus neće promeniti. Birajte kvalitetno meso, ne stavljajte nikakve smese za faširane, i vaši će ukućani uživati u ručku.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 3 kriške starog hleba
  • 50 ml toplog mleka
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 češnja belog luka 3 - 4 češnja
  • 1 jaje
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ulje za prženje po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Hleb izmrviti i preliti toplim mlekom da se natopi. rukama smesiti u jednoličnu smesu pa ddodati mleveno meso i začine. Sve dobro umesiti, dodati sitno iseckani luk i jaje i rukama mesiti da se dobije ujednačena smesa za faširane šnicle.Smesu odložiti na 1 sat u frižider da se dobro prohladi.
  2. U tiganj staviti ulje, ne treba vam puno, nauljenim rukama na prianjajućoj foliji razvući šnicle željene veličine i pržiti ih na srednje zagrejanom ulju sa obe strane da lepo porumene.Šnicle malo prohladiti i služiti ih uz prilog po želji.
    Faširane šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.