Faširane šnicle – Javorka Filipovic

Tradicionalni recept za faširane šnicle

57

Faširane šnicle – verujem da nema onog ko nikada nije probao ove šnicle. Ali, i samo njihovo pominjanje vas verovatno seti na detinjstvo i vreme kada su one bile često na meniju.

Služile su se uz razna variva od povrća, uz pire krompir a ponekada i uz gust pasulj. Ovo poslednje je bilo jelo koje sam najviše volela u studentskoj menzi, bar u ono vreme kad je u šniclama stvarno bilo mesa a ne soje. Vi ih možete  zamrznuti i po potrebi ispržiti, posebno je to dobro za zaposlene i studente, a njihov se ukus neće promeniti. Birajte kvalitetno meso, ne stavljajte nikakve smese za faširane, i vaši će ukućani uživati u ručku.

Faširane šnicle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Faširane šnicle – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

PROČITAJTE: INTERVJU SA JAVORKOM FILIPOVIĆ, BLOG KUHINJSKE ČAROLIJE

Faširane šnicle – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Faširane šnicle – verujem da nema onog ko nikada nije probao ove šnicle. Ali, i samo njihovo pominjanje vas verovatno seti na detinjstvo i vreme kada su one bile često na meniju.

Služile su se uz razna variva od povrća, uz pire krompir a ponekada i uz gust pasulj. Ovo poslednje je bilo jelo koje sam najviše volela u studentskoj menzi, bar u ono vreme kad je u šniclama stvarno bilo mesa a ne soje. Vi ih možete zamrznuti i po potrebi ispržiti, posebno je to dobro za zaposlene i studente, a njihov se ukus neće promeniti. Birajte kvalitetno meso, ne stavljajte nikakve smese za faširane, i vaši će ukućani uživati u ručku.

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 3 kriške starog hleba
  • 50 ml toplog mleka
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 češnja belog luka (3 – 4 češnja)
  • 1 jaje
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • ulje za prženje (po potrebi)
  1. Hleb izmrviti i preliti toplim mlekom da se natopi. rukama smesiti u jednoličnu smesu pa ddodati mleveno meso i začine. Sve dobro umesiti, dodati sitno iseckani luk i jaje i rukama mesiti da se dobije ujednačena smesa za faširane šnicle.

    Smesu odložiti na 1 sat u frižider da se dobro prohladi.

  2. U tiganj staviti ulje, ne treba vam puno, nauljenim rukama na prianjajućoj foliji razvući šnicle željene veličine i pržiti ih na srednje zagrejanom ulju sa obe strane da lepo porumene.

    Šnicle malo prohladiti i služiti ih uz prilog po želji.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!