Hrono hleb – Dana Drobnjak

Hrono hleb – za one koji su na hrono režimu ishrane.

Hrono hleb - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Hrono hleb – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Hrono hleb – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Hrono hleb – za one koji su na hrono režimu ishrane.

  • 200 gr raženog brašna
  • 200 gr ječmenog brašna
  • 100 gr ovsenog brasna
  • 50 gr heljdinog brasna
  • 3 kašike mlevenog lana
  • 3 kašike mlevenog suncokreta
  • 2 kašike ovsenih mekinja
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja od kostica grozdja
  • 5 dcl vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 3 kašike soka od limuna
  1. U posudu staviti, ječmeno, raženo, ovseno, heljdino brašno, ovsene mekinje, mleveni lan i suncokret, so, izmešati dodati ulje i vodu.
    Zamesiti testo uviti posudu u providnu foliju i ostaviti da stoji preko noći.
  2. Testo kad odstoji dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sok od limuna. Izmešati mikserom sa spiralnim nastavcima dok se testo ne sjedini sa praškom , sodom i sokom od limuna.
    Testo staviti na radnu površinu posutu sa raženim brašnom oblikovati u loptu staviti u keramičku posudu prethodno podmazanu, poklopiti posudu i staviti u hladnu rernu. Uključiti rernu na na 200 stepeni i peći 60 minuta, skinuti poklopac i peći još 15 minuta.
  3. Dobro ohladiti pa seći.

Dana Drobnjak

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.