Hrono pecivo – Kristina Gašpar

Hrono pecivo – hrono kuhinja – Ako vam ukus hrono hleba nije prihvatljiv – promenite mu oblik. Napravite pecivo jer oblik daje ukus hrani.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Hrono pecivo - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Hrono pecivo – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Hrono pecivo – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Hrono pecivo – hrono kuhinja – Ako vam ukus hrono hleba nije prihvatljiv – promenite mu oblik. Napravite pecivo jer oblik daje ukus hrani.

  • 250 gr integralnog brasna (pšeničnog)
  • 50 gr razanog brasna
  • 2 kašike semenki susama
  • 2 kašike semenki suncokreta
  • 3 gr soli
  • 3 dl vode (mlake)
  • 2 kašičice medicinske sode bikarbone
  • 1 kašičica soka od limuna
  1. Sjedinite sve suve sastojke (osim sode bikarbone), potom dodajte tečne (osim soka od limuna) i umutite testo.
  2. Ostavite testo da se odmara 15-20 minuta.
  3. Potom dodajte sodu bikarbonu i limunov sok.
  4. Sjedinite sve sastojke.
  5. Testo sipajte u silikonski pleh za projice (po 1 kafena kašičica testa je dovoljna) i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.
  6. Pecite 15-tak minuta.
Pecivo/hleb = doručak jer pravilo kaže da se hleb jede samo za doručak.

Svi oni koji nisu pristalice hrono dijete, a vole da eksperimentišu, ovo pecivo mogu jesti za bilo koji obrok.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.