Hrono pita sa prazilukom i suvom slaninom - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Hrono pita sa prazilukom i suvom slaninom - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online

Hrono pita sa prazilukom i suvom slaninom – još jedna pita slična proji koja može da se koristi u hrono ishrani.

Hrono pita sa prazilukom i suvom slaninom - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Hrono pita sa prazilukom i suvom slaninom – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online

Hrono pita sa prazilukom i suvom slaninom – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online

HRONO PITA 3

Hrono pita sa prazilukom i suvom slaninom – još jedna pita slična proji koja može da se koristi u hrono ishrani.

  • 100 g suve mesnate slanine ili šunke (sitne kokcike)
  • 1 struk praziluka (manji struk, na kolutiće)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 komada jaja
  • 2 kašike psenicnog integralnog brasna
  • 2 kašike integralnog heljdinog brašna
  • 2 kašike integralnog kukuruznog belog brašna
  • 2 kašike brašna od pečene leblebije
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 0,5 kašičice sitne morske soli
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 4 kašike svežeg vlašca (sitno seckan)
  • 1 čaša gazirane mineralne vode (ako je potrebno)
  1. Slaninu iseći na kockice a praziluk na kolutiće i staviti u tiganj sa maslinovim uljem i propržiti. Ostaviti sa strane da se prohladi. Dodati začine, brašno i umućena jaja. Promešati i dodati vlašac, prašak za pecivo i ako je masa suva dodati malo mineralne vode ili obične, ako nemate mineralnu, da se dobije žitka masa.
  2. Pleh manji obložiti papirom za pečenje i izručiti masu. Staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče. Potrebno je oko 20 minuta.
  3. Izvaditi iz rerne i pokriti i ostaviti da se malo prohladi.
    Iseći na kocke i poslužiti.
    HRONO PITA 3
Ako bi ste iz recepta izbacili pšenično integralno brašno pitu bi mogli da u ishrani koriste i oni koji su na bezglutenskoj ishrani.Brašno od leblebije i mleveni kim ako ne nadjete u radnji možete sami da pripremite ako imate mlin za kafu, samo ga sameljite.

Kukuruzno brašno pod nazivom integralno ima strukturu sitnih ljuspica, kao ono mleveno na mlinu. Znači nije ono koje se uglavnom koristi za proju kukuruzno sitno ili griz brašno.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!