Hrono večera: pastrmka sa brokolijem

0

Hrono večera: pastrmka sa brokolijem. Večera u konceptu hrono ishrane bi trebalo da bude lagana, jednostavna, kombinacija proteina i povrća. Količine sastojaka u ovom receptu su prilagođene za 2 osobe, visine 170 cm.

Hrono večera: pastrmka sa brokolijem - Recepti i Kuvar online - ilustracija
Hrono večera: pastrmka sa brokolijem – Recepti i Kuvar online – ilustracija
Hrono večera: pastrmka sa brokolijem - Recepti i Kuvar online - ilustracija
Štampanje

Hrono večera: pastrmka sa brokolijem - Recepti i Kuvar online

Hrono večera: pastrmka sa brokolijem. Večera u konceptu hrono ishrane bi trebalo da bude lagana, jednostavna, kombinacija proteina i povrća.
Obrok Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 500 gr pastrmke komadi, ili fileti (ako koristite komade, povećajte količinu)
  • 400 gr brokolija
  • 2 komada paradajza
  • 1 komad limun sečen na kolutove
  • vlašac
  • 2 kašike belog vina suvog
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 grančice timijana
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 0,5 kašičica šećera u prahu
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Paradajz potopiti 15 sekundi u kipuću vodu, izvaditi, oljuštiti i iseći na što sitnije.
  2. U tiganju zagrejati maslinovo ulje na srednju temperaturu.
  3. Dodajte paradajz, začine i šećer u prahu, posolite, pobiberite. Poklopite i dinstajte na tihoj vatri 10 minuta.
  4. Dok se paradajz dinsta, u lonac dodajte vodu, posolite i prokuvajte brokoli 5 minuta.
  5. Pastrmku pospite mlevenom crvenom paprikom sa obe strane. Dodajte pastrmku u tiganj sa dinstanim paradajzom. Dodajte brokoli. Posolite po ukusu. Dinstajte oko 5 minuta sa svake strane, dok pastrmka ne bude gotova.
    Hrono večera: pastrmka sa brokolijem - Recepti i Kuvar online - ilustracija

Beleške

Napomena:Ako ne smete da konzumirate alkohol, belo vino izbacite iz sastojaka.Recept je usklađen sa konceptom hrono ishrane dr Alena Delaboa (Alain Delabos).

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.