Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Humus čorba – Kristina Gašpar

0

Humus čorba – Kristina Gašpar

Humus čorba – za one koji poste, ali i one koji vole leblebije.

Leblebije ili naut  su jako zdrave-pune su belančevina, a takodje  u sebi sadrže i druge hranljive sastojke, pa se zbog toga njihova upotreba posebno preporučuje u vreme posta. A takođe bi bilo poželjno da je u svoju ishranu uvrste vegetarijanci i vegani.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Humus čorba - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Humus čorba – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 150 gr sirovih leblebija
  • 50 gr crnog luka
  • 50 gr šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1/4 kašičice kurkume
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 limun
  • peršunov list

Uputstvo za pripremu

  1. Leblebije skuvati na uobičajen način: Leblebije oprati, preliti ih duplo većom količinom vode i ostaviti da prenoće. Nakon toga prosuti vodu, isprati ih i ponovo naliti vodom, duplo većom količinom. Kuvati ih dok ne omekšaju. Ja ih kuvam u ekspres loncu 20 minuta od trenutka kada provre. Kada su kuvane, ocediti vodu i sačuvati je. Od kuvanih leblebija odvojiti 3 kašike koje ćete kasnije dodati u čorbu.
  2. U blenderu samleti leblebije, šargarepu, crni i beli luk. Prilikom blendiranja dodavati vodu u kojoj su se kuvale leblebije i povrće.
  3. Na ovu količinu povrća potrebno je sipati oko 1,5 l vode.
  4. Obzirom da nije ostalo dovoljno vode u kojoj su se kuvale leblebije i povrće, potrebno je dodati još vode.
  5. Gustinu čorbe svakako možete odrediti po ukusu, možete dodati više ili manje vode.
  6. Čorbu staviti da provri, pa dodati cele leblebije, so, kim, mlevenu papriku, kurkumu i ulje.
  7. Prilikom služenja, dodati kriške limuna i posuti peršunovim listom.
  8. I, vaša hranljiva čorbica je spremna!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.