Jagnjeća čorba

0
106
Jagnjeća čorba - foto ilustracija Image by Free-Photos from PixabayFree-Photos from Pixabay"/>
Jagnjeća čorba - foto ilustracija Image by Free-Photos from Pixabay

Jagnjeća čorba se priprema slično kao i teleća, probajte i vi, možda se i vama svidi. Jedna od opcija je da dodate paradajz i papriku kako je neki pripremaju.

Jagnjeća čorba, sastojci:

  • 500 gr jagnjetine (meso od vrata, iseckano na kockice)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckanog)
  • 2 šargarepe (seckane na kockice)
  • 2 jajeta (žumanca)
  • 200 ml kisele pavlake
  • celer
  • 1 list lovora
  • peršun
  • so
  • biber
  • brašno
  • aleva paprika
  • 2 komada krompira (seckan na kockice) – opciono
  • limun

Jagnjeća čorba, priprema:

  • Meso operite i isecite na kockice, ukoliko ima masti, možete da je odstranite.
  • Na ulju propržiti crni luk, dok ne dobije zlatnu boju, potom dodati meso i propžiti još malo.
  • Dodati celer, peršun i šargarepu. I dinstati još malo.


* Napomena: u ovom procesu možete dodati paradajz pire (oko 30 gr) i začine, ako želite običnu jagnjeću čorbu. Ako dodate paradajz pire, onda preskočite poslednji korak sa pavlakom.

  • Nasuti oko 1,5 litar vode, a opciono može i bistru supu (voda sa dve kocke supe).
  • Ubaciti lovor, krompir, biber i so. Kuvati oko 20 minuta.
  • U posebnu posudu odliti malo supe i dodati alevu papriku i brašno, izmešati dok se ne dobije glatka tečnost bez grudvica i postepeno uz mešanje vratiti nazad u čorbu.
  • Kuvati dok svo povrće i meso ne omekšaju. Onda u posebnu posudu umutiti žumanca i pavlaku. Dodavati postepeno u vruću supu i kuvati još oko 5-10minuta.
  • Nacediti limun ili iseći limun na kriške i poslužiti uz čorbu.
  • Svež peršun sitno seckan posuti preko čorbe.
  • Čorba se služi vruća.

Ana Vuletić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!