Jagnjeće pečenje – Recepti i Kuvar online

Recept za jagnjeće pečenje, sporo pečeno u dubokom poklopljenom pekaču. Odlično glavno jelo za ručak ili večeru.

Jagnjeće pečenje - Recepti i Kuvar online
Jagnjeće pečenje – Recepti i Kuvar online

Jagnjeće pečenje – Recepti i Kuvar online

Recept za jagnjeće pečenje, sporo pečeno u dubokom poklopljenom pekaču. Odlično glavno jelo za ručak ili večeru.

  • 2 kg jagnjeći but
  • 6 čenova beli luk (ili jedna glavica)
  • 1 kašika bosiljak (svežeg, isečenog)
  • 2 komada limun
  • maslinovo ulje
  • 1 glavica crveni luk
  • 1 dl belo vino (opciono)
  • 2 šolje bujon (pileći)
  • 1 komad crvena paprika slatka
  • 1 šolja masline
  • 1 kašika origano (začin)
  • 1 kašika peršun (svež)
  • morska so
  • biber
  1. Koristeći mali i oštar nož, napraviti duboke proreze u jagnjećem mesu. Napuniti ih belim lukom i bosiljkom. Oljuštite jedan limun, praveći široke rezance. Jedan limun iscedite u sok, a drugi isecite u kriške.
  2. U pekač sipajte maslinovo ulje i na srednjoj temperaturi izdinstajte jagnjetinu 5 minuta sa svake strane. Izvadite jagnjeći but iz pekača.
  3. Zagrejte rernu na 200 C.
  4. U pekač dodajte crveni luk isečen na režnjeve. Dinstajte oko 3 minuta. Dodajte limunovu koricu, i dinstajte oko 1 minut. Dodajte pileći bujon (opciono – belo vino) i sok od limuna. Dinstajte oko 2 minuta. Vratite jagnjeći but u pekač, i dobro ga uvaljajte u sos. Dodajte crvenu papriku, iseckanu. Dodajte bosiljak. Posolite i pospite biberom, po ukusu.
  5. Pekač poklopite i ubacite u rernu. Temperaturu rerne smanjite na 150 C, i pecite meso 2-2,5 sata. S vremena na vreme, okrenite meso.
  6. Kad je meso gotovo, izvaditi pekač iz rerne i ostaviti poklopljeno, da se krčka još 30 minuta. Nakon toga, dodati masline, i posuti peršunom. Iseći na komade, preliti sa malo soka od pečenja, i služiti ukrašeno kriškama limuna. Kao prilog poslužiti pire krompir.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jagnjeće pečenje – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.