Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Jagnjeće pečenje – Recepti i Kuvar online

0

Recept za jagnjeće pečenje, sporo pečeno u dubokom poklopljenom pekaču. Odlično glavno jelo za ručak ili večeru.

Jagnjeće pečenje - Recepti i Kuvar online
Jagnjeće pečenje – Recepti i Kuvar online
Jagnjeće pečenje - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Jagnjeće pečenje - Recepti i Kuvar online

Recept za jagnjeće pečenje, sporo pečeno u dubokom poklopljenom pekaču. Odlično glavno jelo za ručak ili večeru.
Obrok Ručak
Kuhinja Bosanska, Grčka, Makedonska, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 3 hours
Ukupno vreme 3 hours 30 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 2 kg jagnjeći but
  • 6 čenova beli luk ili jedna glavica
  • 1 kašika bosiljak svežeg, isečenog
  • 2 komada limun
  • maslinovo ulje
  • 1 glavica crveni luk
  • 1 dl belo vino opciono
  • 2 šolje bujon pileći
  • 1 komad crvena paprika slatka
  • 1 šolja masline
  • 1 kašika origano začin
  • 1 kašika peršun svež
  • morska so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Koristeći mali i oštar nož, napraviti duboke proreze u jagnjećem mesu. Napuniti ih belim lukom i bosiljkom. Oljuštite jedan limun, praveći široke rezance. Jedan limun iscedite u sok, a drugi isecite u kriške.
  2. U pekač sipajte maslinovo ulje i na srednjoj temperaturi izdinstajte jagnjetinu 5 minuta sa svake strane. Izvadite jagnjeći but iz pekača.
  3. Zagrejte rernu na 200 C.
  4. U pekač dodajte crveni luk isečen na režnjeve. Dinstajte oko 3 minuta. Dodajte limunovu koricu, i dinstajte oko 1 minut. Dodajte pileći bujon (opciono - belo vino) i sok od limuna. Dinstajte oko 2 minuta. Vratite jagnjeći but u pekač, i dobro ga uvaljajte u sos. Dodajte crvenu papriku, iseckanu. Dodajte bosiljak. Posolite i pospite biberom, po ukusu.
  5. Pekač poklopite i ubacite u rernu. Temperaturu rerne smanjite na 150 C, i pecite meso 2-2,5 sata. S vremena na vreme, okrenite meso.
  6. Kad je meso gotovo, izvaditi pekač iz rerne i ostaviti poklopljeno, da se krčka još 30 minuta. Nakon toga, dodati masline, i posuti peršunom. Iseći na komade, preliti sa malo soka od pečenja, i služiti ukrašeno kriškama limuna. Kao prilog poslužiti pire krompir.
    Jagnjeće pečenje - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.