Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Jaja punjena zelenim pesto nadevom – Recepti i Kuvar online

0

Jaja punjena zelenim pesto nadevom – zeleni pesto nadev se pravi od spanaća, bosiljka, rikota (rikotta) sira i malo limunovog soka. Odličan je da se posluži kao deo doručka, ili užine.

Jaja punjena zelenim pesto nadevom - Recepti i Kuvar online
Jaja punjena zelenim pesto nadevom – Recepti i Kuvar online
Jaja punjena zelenim pesto nadevom - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Jaja punjena zelenim pesto nadevom – Recepti i Kuvar online

Jaja punjena zelenim pesto nadevom - zeleni pesto nadev se pravi od spanaća, bosiljka, rikota (rikotta) sira i malo limunovog soka. Odličan je da se posluži kao deo doručka, ili užine.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 6 komada jaja većih
  • 3 kašike rikota sir
  • 1 kašika sok od limuna
  • morska so
  • biber
  • 1 kašika ekstra devičansko maslinovo ulje ili više

masa za pesto:

  • 3 kašičice parmezan izrendan
  • 1 veza spanać svež
  • 1 veza bosiljak svež
  • 1 češanj beli luk
  • 1 kašika pinjole
  • 1 šoljica maslinovo ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Jaja staviti u dublji lonac, i preliti ih vodom, tako da budu pokrivena vodom minimum 1 cm. Pustiti da voda provri i ostaviti da vri oko 2 minuta. Lonac skloniti sa izvora toplote, poklopiti, i ostaviti da stoji 12 minuta.
  2. Dok jaja stoje u poklopljenom loncu, u drugi lonac sipajte hladnu vodu, i dodajte led iz zamrzivača. To je ledena kupka za jaja. Jaja potopite u ledenu kupku na 5 minuta. Zatim, potopite jaja na 30 sekundi u još toplu vodu od kuvanja. Oljuštite i očistite od ostataka kore.
  3. Priprema pesto mase: u blender dodajte izrendani parmezan, spanać, bosiljak, beli luk, pinjole i šoljicu maslinovog ulja. Procesirati na srednjoj brzini, iz nekoliko puta, dok masa ne postane jednaka. U slučaju da je masa previše suva, dodati još malo maslinovog ulja.
  4. Kuvana jaja presecite na pola. Kašikom, pažljivo, izvadite žumanca i stavite u posudu za mućenje. Dodajte zelenu pesto masu i rikota sir i dobro ispasirajte. Dodajte sok od limuna, so, biber i maslinovo ulje. Promešajte. Ukoliko je masa previše suva, dodajte još malo maslinovog ulja.
  5. Pesto sipati u kesu za ukrašavanje torte. Kuvana belanca poređajte na tanjir i pažljvo ispunite praznine od žumanaca. Jaja punjena zelenim pesto nadevom servirati ohlađena, ukrašena svežim listovima bosiljka.
    Jaja punjena zelenim pesto nadevom - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.