Jednostavan recept za brzi ručak – Spanać sa belim lukom

Spanać sa belim lukom – jednostavno sotirani spanać, sa sokom od limuna i seckanim belim lukom, možete koristiti i za bilo koje drugo zeleno lišće (npr. blitvu). Idealan recept brzi ručak.

Jednostavan recept za brzi ručak – Spanać sa belim lukom – Recepti i Kuvar online

Spanać sa belim lukom – jednostavno sotirani spanać, sa sokom od limuna i seckanim belim lukom, možete koristiti i za bilo koje drugo zeleno lišće (npr. blitvu). Idealan izbor za brzi ručak.

  • 500 gr spanaca (mladi, list, očišćen)
  • 4 čena belog luka (iseckan na listiće)
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja (extra virgin)
  • 0,5 kašičica soli
  • 0,5 kašičica crvenog bibera (mrvljenog)
  1. Zagrejte duboku šerpu sa poklopcem na srednju temperaturu.
  2. Dodajte maslinovo ulje i beli luk i pržite dok beli luk ne počne da dobija braon prelive (1 do 2 minuta).
  3. Dodajte spanać. Poklopite i dinstajte narednih 3 do 5 minuta.
  4. Sklonite šerpu sa šporeta i dodajte sok od limuna, so i smrvljeni crveni biber.
  5. Servirajte odmah, dok je toplo.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jednostavan recept za brzi ručak – Spanać sa belim lukom

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.