Kisele paprike sa peršunom i belim lukom – ovde se ne dodaje voda,od sirceta i šecera bude sasvim dovoljno tecnosti a i sama paprika pusti sopstveni sok.
Kisele paprike sa peršunom i belim lukom, sastojci:
- 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike,
- 1 l sirćeta,
- 500 g šećera,
- 250 g soli,
- 1 kesica konzervansa od 5 g,
- 2-3 glavice belog luka i
- seckani peršunov list, lovorov list, biber u zrnu sve po ukusu.
Kisele paprike sa peršunom i belim lukom, priprema:
- Sirće, šećer, so i konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.
- U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.
- Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.
- Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.
- Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.