Kisele paprike sa peršunom i belim lukom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Kisele paprike sa peršunom i belim lukom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Kisele paprike sa peršunom i belim lukom – ovde se ne dodaje voda,od sirceta i šecera bude sasvim dovoljno tecnosti a i sama paprika pusti sopstveni sok.

Kisele paprike sa peršunom i belim lukom, sastojci:

  • 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike,
  • 1 l sirćeta,
  • 500 g šećera,
  • 250 g soli,
  • 1 kesica konzervansa od 5 g,
  • 2-3 glavice belog luka i
  • seckani peršunov list, lovorov list, biber u zrnu sve po ukusu.

Kisele paprike sa peršunom i belim lukom, priprema:

  • Sirće, šećer, so i konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.
  • U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.
  • Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.
  • Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.
  • Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.

Verica Poznanović

Prvobitno objavljeno: 01.10.2019.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!