Klasični špageti karbonara – Đenaro Kontaldo

0

Klasični špageti karbonara – Đenaro Kontaldo – recept je preuzet iz knjige Džejmi Oliver i FoodTube predstavljaju kuvar – UKUSI ITALIJE – Đenaro Kontaldo – 50 fenomenalnih recepata.

Klasični špageti karbonara - Đenaro Kontaldo - Vulkan izdavaštvo
Klasični špageti karbonara – Đenaro Kontaldo – Vulkan izdavaštvo

U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca septembra, na zadatu temu najbolji recept italijanske kuhinje poklanjamo knjigu Džejmi Oliver i Food Tube predstavljaju Ukusi Italije, Đenaro Kontaldo, 50 fenomenalnih sezonskih recepata, Vulkan izdavaštvo.

Ovaj sjajni priručnik sadrži 50 recepata za omiljenu italijansku, a to je, naravno, testenina! Testenina je osnova italijanske kuhinje i većina tradicionalnih italijanskih porodica konzumira je bar jednom dnevno.

Za najbolji recept meseca septembra knjiga Ukusi Italije, Đenaro Kontaldo - Vulkan izdavaštvo
Za najbolji recept meseca septembra knjiga Ukusi Italije, Đenaro Kontaldo – Vulkan izdavaštvo

Čar testenine leži u tome što se sprema brzo, jednostavno i na razne načine – od jednostavnih sosova s paradajzom, kojima se samo preliju špagete, do ragua koji se kuvaju satima i jela iz peći. Može biti izuzetno lagana, ali i veoma bogata, u zavisnosti od godišnjeg doba i vašeg budžeta. Recepti u ovom kuvaru su razvrstani po godišnjim dobima – ako se rukovodite ovom filozofijom, jela će vam biti ukusnija i hranljivija.

Klasični špageti karbonara - Đenaro Kontaldo - Vulkan izdavaštvo
Štampanje

Klasični špageti karbonara - Đenaro Kontaldo - Recepti i Kuvar online

Klasični špageti karbonara - Đenaro Kontaldo - recept je preuzet iz knjige Džejmi Oliver i FoodTube predstavljaju kuvar - UKUSI ITALIJE - Đenaro Kontaldo - 50 fenomenalnih recepata.
Obrok Ručak
Kuhinja Italijanska
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 2 porcije

Sastojci

  • 3 žumanceta od velikih organskih jaja
  • 40 gr parmezana dodajte još malo za posluživanje
  • morska so po ukusu
  • mleveni crni biber po ukusu
  • 150 gr pancete 1 komad, iz organske proizvodnje
  • 200 gr špageta
  • 1 čen belog luka oljušten
  • ekstradevičansko maslinovo ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Stavite žumanca u činiju, u to sitno narendajte parmezan, začinite biberom, pa dobro promešajte viljuškom i odložite u stranu. Odstranite pančeti tvrdu kožicu, ako je ima, i odložite u stranu, a iseckajte mesnati deo.
  2. Ubacite špagete u veliku šerpu s ključalom posoljenom vodom i skuvajte tako da da budu al dente. Za to vreme, premažite srednji tiganj kožicom pančete (do će dati sosu fantastičan ukus, ako nemate kožicu, zamenite je 1 kašikom ulja) i stavite ga na srednje jaku vatru. Izgnječite dlanom čen belog luka, dodajte u tiganj i ostavite oko minut da upije masnoću. U to umešajte pančetu, pa pržite 4 minuta, dok ne postane blago hrskava.
  3. Izvadite beli luk iz tiganja, a onda, sačuvavši malo vode u kojoj su se kuvali, ocedite špagete i dodajte ih u tiganj zajedno s malo sačuvane vode. Dobro promešajte, začinite biberom i dolijte smesu s jajima - jaja će se u tiganju lagano pržiti, tako da ne morate stalno da ih mešate. Sve lepo sjedinite i dodajte još malo sačuvane vode, tako da dobijete sjajnu glatku smesu. Poslužite uz rendani parmezan i malo bibera.
    Klasični špageti karbonara - Đenaro Kontaldo - Vulkan izdavaštvo

Beleške

Napomena:

Ako ne možete da nađete pančetu u komadu, upotrebite kvalitetnu sečenu pančetu. Uz ovaj recept tradicionalno idu špageti, ali odlično se slaže i s bukatinima i rigatonima.

O autoru knjige Ukusi Italije, Đenaro Kontaldo

Đenaro Kontaldo
Đenaro Kontaldo
ĐENARO KONTALDO je je jedan od najčuvenijih, najboljih i najekstravagantnijih italijanskih kuvara na svetu, kao i mentor Džejmija Olivera. On je naučio Džejmija kako da priprema italijansku hranu i, prema Džejmijevim rečima, oblikovao je čitavu njegovu karijeru. U ovom kuvaru Đenaro predstavlja 50 recepata za testenine za sva godišnja doba. Recepti iz ove knjige, kao i trikovi i saveti za ekonomično kuvanje s njegovih video-klipova sa Fud tjuba, pružiće vam veliki izbor ideja za pripremu najlepših testenina, kojima ćete se rado vraćati.
Đenaro i Džejmi - Vulkan izdavaštvo

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.