Kupus sa jagnjetinom

Kupus sa jagnjetinom je jako popularan u ovom regionu. Takođe, ovaj recept proglašen je za nacionalno jelo u Norveškoj (tamo je, ovo jelo, poznatije pod nazivom „gulaš od jagnjetine i kupusa“). Recepti za ovo jelo, u raznim varijacama, mogu se pronaći u Maroku, Kini, itd…

Kupus sa jagnjetinom – Recepti i Kuvar online

Kupus sa jagnjetinom je jako popularan u ovom regionu.

Kupus sa jagnjetinom, sastojci:

  • 0,5 kg jagnjeće meso (od buta)
  • 0,5 kg jagnjeće meso (od vrata)
  • so
  • biber (u prahu i u zrnu)
  • 1 glavica kupus (slatki, veća glavica)
  • ulje
  • 1 glavica crveni luk
  • 1 kašika brašno
  • 1 kašika začinska paprika (slatka)
  • 0,5 kašika tucana paprika (začin, ljuta)
  • 0,5 vezica peršun (list)
  • 4 čena beli luk
  • 100 ml paradajz sok (sok)
  • 1 komad paprika (zelena, slatka)

Kupus sa jagnjetinom, priprema:

  1. Kupiti jagnjeće meso od buta i od vrata, bez kosti (ili odstraniti kosti). Iseći na manje komade, posoliti, pobiberiti. Staviti u lonac za kuvanje i naliti vodom da ogrezne. Dodati malo bibera u zrnu. Ostaviti da se kuva na srednjoj vatri oko 1 sat.
  2. U tiganju zagrejati ulje. Dodati sitno iseckanog crvenog luka. Kad luk postane staklast, dodati brašno, alevu papriku, papriku začin, sitno iseckani beli luk i list peršuna. Malo propržiti. Ostaviti sa strane.
  3. U sud za pečenje (preporučeno keramički/zemljani, sa poklopcem) sipati malo ulja. Naliti sa sadržajem iz tiganja. Kupus iseći na krupnije komade i staviti u sud za pečenje. Preko kupusa staviti jagnjeće meso i naliti sa vodom od kuvanja. Dodati paradajz sok i jednu zelenu slatku papriku. Sve dobro promešati. Po potrebi, naliti sa još malo vode. Poklopiti i staviti u rernu na 150 C da se peče oko 45 minuta. Služiti toplo.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.