Kupus sarme – Ljiljana Stanković

0

Kupus sarme – za pripremu sarmi potrebno je malo više vremena, najmanje oko 3 sata.

Kupus sarme - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Kupus sarme – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Kupus sarme - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kupus sarme – Ljiljana Stanković

Kupus sarme - za pripremu sarmi potrebno je malo više vremena, najmanje oko 3 sata.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 2 hours 15 minutes
Ukupno vreme 2 hours 30 minutes
Broj osoba 5 porcija

Sastojci

  • 600 g mlevenog mesa mešanog
  • 1 komad kiselog kupusa veća glavica
  • 500 gr crnog luka
  • 150 g suve slanine
  • 1 komad praziluk struk
  • 4 čena belog luka
  • 1 šolja pirinča
  • 3 kašike masti
  • 1 kašika crvene tucane paprike
  • so
  • biber
  • začin

Uputstvo za pripremu

  1. Odvojiti od glavice listove kupusa.
  2. Odstraniti im zadebljani deo i puniti ih pripremljenim filom.

Fil:

  1. Na vreloj masti pržiti crni luk, dodati praziluk, prziti još malo pa dodati mleveno meso. Sve zajedno pržiti dok meso ne bude dobro uprženo.
  2. Na kraju dodati pirinač i tucanu papriku, propžiti još malo, posoliti začinom , i crnim biberom.
  3. Prohlađenim filom motati sarmice i ređati ih u dublju šerpu.
  4. Sarmice preliti čašom hladne vode, a preko njih naređati parčiće slanine.
  5. Ostaviti ih da se krčkaju oko sat - dva na tihoj vatri.
  6. Zapeći ih u rerni na 220° C oko 15 min. tj. dok ne porumene.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.