Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Kupus sarme – Ljiljana Stanković

12

Kupus sarme – za pripremu sarmi potrebno je malo više vremena, najmanje oko 3 sata.

Kupus sarme - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Kupus sarme – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Kupus sarme – Ljiljana Stanković

Kupus sarme – za pripremu sarmi potrebno je malo više vremena, najmanje oko 3 sata.

  • 600 g mlevenog mesa (mešanog)
  • 1 komad kiselog kupusa (veća glavica)
  • 500 gr crnog luka
  • 150 g suve slanine
  • 1 komad praziluk (struk)
  • 4 čena belog luka
  • 1 šolja pirinča
  • 3 kašike masti
  • 1 kašika crvene tucane paprike
  • so
  • biber
  • začin
  1. Odvojiti od glavice listove kupusa.
  2. Odstraniti im zadebljani deo i puniti ih pripremljenim filom.

Fil:

  1. Na vreloj masti pržiti crni luk, dodati praziluk, prziti još malo pa dodati mleveno meso. Sve zajedno pržiti dok meso ne bude dobro uprženo.
  2. Na kraju dodati pirinač i tucanu papriku, propžiti još malo, posoliti začinom , i crnim biberom.
  3. Prohlađenim filom motati sarmice i ređati ih u dublju šerpu.
  4. Sarmice preliti čašom hladne vode, a preko njih naređati parčiće slanine.
  5. Ostaviti ih da se krčkaju oko sat – dva na tihoj vatri.
  6. Zapeći ih u rerni na 220° C oko 15 min. tj. dok ne porumene.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!