Kupus sarme – za pripremu sarmi potrebno je malo više vremena, najmanje oko 3 sata.
Kupus sarme – Ljiljana Stanković
Kupus sarme – za pripremu sarmi potrebno je malo više vremena, najmanje oko 3 sata.
- 600 g mlevenog mesa (mešanog)
- 1 komad kiselog kupusa (veća glavica)
- 500 gr crnog luka
- 150 g suve slanine
- 1 komad praziluk (struk)
- 4 čena belog luka
- 1 šolja pirinča
- 3 kašike masti
- 1 kašika crvene tucane paprike
- so
- biber
- začin
- Odvojiti od glavice listove kupusa.
- Odstraniti im zadebljani deo i puniti ih pripremljenim filom.
Fil:
- Na vreloj masti pržiti crni luk, dodati praziluk, prziti još malo pa dodati mleveno meso. Sve zajedno pržiti dok meso ne bude dobro uprženo.
- Na kraju dodati pirinač i tucanu papriku, propžiti još malo, posoliti začinom , i crnim biberom.
- Prohlađenim filom motati sarmice i ređati ih u dublju šerpu.
- Sarmice preliti čašom hladne vode, a preko njih naređati parčiće slanine.
- Ostaviti ih da se krčkaju oko sat – dva na tihoj vatri.
- Zapeći ih u rerni na 220° C oko 15 min. tj. dok ne porumene.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!