Lenja pita – Jelena Nikolić

Recept za lenju pitu, konkurs za najbolji tradicionalni recept 2018. godine

264

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Lenja pita.

Lenja pita, sastojci:

  • oko 400 gr brašna
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 kašika kisele pavlake ili kiselog mleka
  • 150 gr masti
  • 150 gr šećera
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 600-700 gr rendanih jabuka
  • 4 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 4 kašike pšeničnog griza

Lenja pita, priprema:

  • Umutiti jaje i žumanac sa šećerom pa dodati mast i pavlaku. Zatim lagano dodavati brašno i prašak za pecivo i umesiti glatko testo. Staviti ga u frižider na sat vremena.
  • Podeliti testo na dva dela. U pleh staviti papir za pečenje pa rasporediti jedan deo testa. Preko rasporediti jabuke pomešane sa šećerom, vanilin šećerom i pšeničnim grizom. Preko staviti drugi deo testa, bocnuti ga viljuškom na nekoliko mesta.
  • Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C. Prohladiti, iseći, možete posuti prah šećerom i uživati u ukusu.
  • U fil može da se stavi kašičica cimeta.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

80%
Awesome
  • Design

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More