Lenja pita.
Lenja pita, sastojci:
- oko 400 gr brašna
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1 kašika kisele pavlake ili kiselog mleka
- 150 gr masti
- 150 gr šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 600-700 gr rendanih jabuka
- 4 kašike šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 4 kašike pšeničnog griza
Lenja pita, priprema:
- Umutiti jaje i žumanac sa šećerom pa dodati mast i pavlaku. Zatim lagano dodavati brašno i prašak za pecivo i umesiti glatko testo. Staviti ga u frižider na sat vremena.
- Podeliti testo na dva dela. U pleh staviti papir za pečenje pa rasporediti jedan deo testa. Preko rasporediti jabuke pomešane sa šećerom, vanilin šećerom i pšeničnim grizom. Preko staviti drugi deo testa, bocnuti ga viljuškom na nekoliko mesta.
- Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C. Prohladiti, iseći, možete posuti prah šećerom i uživati u ukusu.
- U fil može da se stavi kašičica cimeta.
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!