Ljuskavci - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Ljuskavci - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Ljuskavci.

Ljuskavci, sastojci:

Za testo:

  • 450 ml vode,
  • 20 g svežeg kvasca,
  • 700 g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašika svinjske masti.

Za premazivanje:

  • 1 kašika svinjske masti.

Za prženje:

  • po potrebi svinjska mast.

Ljuskavci, priprema:

Za testo:

  • U odgovarajućoj posudi pomešati mlaku vodu, kvasac, so, mast i postepeno dodajući brašno, zamesiti testo.
  • Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 25 minuta na toplom mestu.
  • Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veću koru.
  • Zagrejati 1 kašiku svinjske masti i premazati koru.
  • Uviti u rolat i iseći na 7 parčadi.
  • Krajeve svakog parčeta zaviti (kao bombone) i ostaviti da odstoje 15 minuta.
  • Nakon toga, svako parče rastanjiti oklagijom u krug (veličine tiganja).
  • Pržiti na zagrejanoj svinjskoj masti dok ne porumene sa obe strane.
  • Odlagati na kuhinjski papir, kako bi se ocedio višak masnoće.

Savet: Tradicionalno srpsko jelo. Služiti uz sir, ajvar, pršutu ili kao slatku varijantu: uz džem, pekmez. Prijatno!

Vreme pripreme: 70 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!