Masline i tahini u vidu namaza predstavljaju hranljivu i ukusnu kombinaciju. U frižideru sam imala masline i tahini.
Tako sam došla na ideju da ih sjedinim. Začinsko bilje ne može da zafali tokom proleća i leta jer ga gajim u stanu.
Gajim sledeće:
Francuski peršun
Grčki bosiljak
Italijanski bosiljak
Origano
Sastojci:
- 200 g zelenih maslina bez koštica
- 2 kašike tahinija
- začini po ukusu (biber, origano, bosiljak, beli luk, đumbir)
Priprema:
- Sjedinite sve navedene sastojke i usitnite ih štapnim mikskerom ili u nekom drugom procesoru za hranu.
Po ukusu, možete dodati sirće, sok od limuna… Ili još neki začin. - Navedene začine stavljam u malim količinama (po 1/5 kašičice ukoliko su sušeni), a vi ih svakako prilagodite ukusu,
Recept za tahini, možete videti OVDE.
Ražani hleb koji vidite na fotografijama je kupljen u jednoj pekari. Isti ili sličan, možete napraviti. Recept za ražani hleb.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!