Musaka od plavog patlidžana - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Musaka od plavog patlidžana - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Musaka od plavog patlidžana.

Musaka od plavog patlidžana, sastojci:

  • 1kg plavog patlidžana,
  • 3 jajeta,
  • 200 gr pivničkog sira ili nekog drugog,

za sos:

  • 1/2l paradajz soka,
  • dve glavice crnog luka,
  • 4 čena belog luka,
  • 2 kašike brašna,
  • prezla za posipanje tepsije

za pohovanje:

  • 3 jajeta,
  • brašno i mast ili ulje.

Musaka od plavog patlidžana, priprema:

  • Plavi patlidžan oljuštiti i iseći za pohovanje, posoliti i ostavit da odstoji da pusti vodu.
  • Ocediti ih i ispohovati, tako što se jaja umute viljuškom i u njih se umaču komadi plavog patlidžana, koji su prvo uvijeni u brašno sa obe strane i stave u dobro zagrejano ulje ili mast.
  • Sos skuvati, tako što prvo izdinstati crni i beli luk, dodati 2 kašike brašna, paradajz sos i 2 dcl vode.
  • U pleh koji je namašćen i posut prezlom, ređati pohovani patlidžan, preliti ga sa sosom i narendati deo sira i tako ponavljati, dok se sve ne utroši.
  • Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Vreme pripreme oko 90 minuta, a jelo je za 6 osoba.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!