Musaka od plavog patlidžana.
Musaka od plavog patlidžana, sastojci:
- 1kg plavog patlidžana,
- 3 jajeta,
- 200 gr pivničkog sira ili nekog drugog,
za sos:
- 1/2l paradajz soka,
- dve glavice crnog luka,
- 4 čena belog luka,
- 2 kašike brašna,
- prezla za posipanje tepsije
za pohovanje:
- 3 jajeta,
- brašno i mast ili ulje.
Musaka od plavog patlidžana, priprema:
- Plavi patlidžan oljuštiti i iseći za pohovanje, posoliti i ostavit da odstoji da pusti vodu.
- Ocediti ih i ispohovati, tako što se jaja umute viljuškom i u njih se umaču komadi plavog patlidžana, koji su prvo uvijeni u brašno sa obe strane i stave u dobro zagrejano ulje ili mast.
- Sos skuvati, tako što prvo izdinstati crni i beli luk, dodati 2 kašike brašna, paradajz sos i 2 dcl vode.
- U pleh koji je namašćen i posut prezlom, ređati pohovani patlidžan, preliti ga sa sosom i narendati deo sira i tako ponavljati, dok se sve ne utroši.
- Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Vreme pripreme oko 90 minuta, a jelo je za 6 osoba.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!