Musaka od plavog patlidžana – Jelica Podraščanin

Musaka od plavog patlidžana.

Musaka od plavog patlidžana, sastojci:

  • 1kg plavog patlidžana,
  • 3 jajeta,
  • 200 gr pivničkog sira ili nekog drugog,

za sos:

  • 1/2l paradajz soka,
  • dve glavice crnog luka,
  • 4 čena belog luka,
  • 2 kašike brašna,
  • prezla za posipanje tepsije

za pohovanje:

  • 3 jajeta,
  • brašno i mast ili ulje.

Musaka od plavog patlidžana, priprema:

  • Plavi patlidžan oljuštiti i iseći za pohovanje, posoliti i ostavit da odstoji da pusti vodu.
  • Ocediti ih i ispohovati, tako što se jaja umute viljuškom i u njih se umaču komadi plavog patlidžana, koji su prvo uvijeni u brašno sa obe strane i stave u dobro zagrejano ulje ili mast.
  • Sos skuvati, tako što prvo izdinstati crni i beli luk, dodati 2 kašike brašna, paradajz sos i 2 dcl vode.
  • U pleh koji je namašćen i posut prezlom, ređati pohovani patlidžan, preliti ga sa sosom i narendati deo sira i tako ponavljati, dok se sve ne utroši.
  • Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Vreme pripreme oko 90 minuta, a jelo je za 6 osoba.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Musaka od plavog patlidžana – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.