Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pašteta od patlidžana – Suzana Mitić

1

Pašteta od patlidžana – njegovo visočanstvo – Patlidžan i to Plavi! Namaz koji će Vas oboriti s nogu, oduševiti ukusom.

Zdrav namaz, nisko kaloričan, pogodan za razne posne kapkejkove, punjenje raznih posnih rolata ili za filovanje slanih tortica. Pogodan za čuvanje u zamrzivaču i jako zdrav.

Pašteta od patlidžana - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Pašteta od patlidžana – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Pašteta od patlidžana - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pašteta od patlidžana – Suzana Mitić

Pašteta od patlidžana - njegovo visočanstvo - Patlidžan i to Plavi! Namaz koji će Vas oboriti s nogu, oduševiti ukusom.
Obrok Doručak, Predjelo, Užina, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg plavi patlidžan
  • 1 komad paprika pečena crvena
  • 0,5 šoljica ulja
  • 100 gr majonez
  • 1 kasika senf
  • 3 čena beli luk
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • peršun dosta

Uputstvo za pripremu

  1. Patlidzan skuvati, ocediti i hladno izmiksati.
  2. Papriku ispeci, oljustiti i izmiksati je.
  3. Spojiti je sa patlidzanom i dodati ulje, majonez, senf, seckan beli luk, biber i persun.
  4. Izmiksati mikserom smesu.
  5. Ostaviti da se dobro rashladi.
  6. Dekorisati seckanim persunom.
  7. Uzivati u ukusu.
  8. Pasteta moze i bez belog luka, ako niste ljubitelj.
  9. Prijatno.

Beleške

Namaz mozete mazati na hleb i uzivati u ukusu. Mozete ga koristiti za razne kapkejkove sa dodatkom povrca po zelji, za mazanje slanih torti,za punjenje posnih princes krofni ili uvijanje posnih rolata. Obogatite Vasu trpezu i uzivajte u zdravom namazu. Cuvajte ga u zamrzivacu i upotrebite ga kad god pozelite. Ekonomican je i pre svega zdrav.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Premazi, klinite na link PREMAZI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

1 Komentar
  1. Lana kaže

    patlidzan je ukusniji kada se pece u rerni za ovu vrstu jela. izbocka se cackalicom i ispece dok ne omeksa… dalje je postupak slican, dodaje se sta ko voli. ja volim samo maslinovo ulje(i to dosta zbog lepog ukusa a i zdravo je), malo pasiranog belog luka i orahe (ili sitno seckane kapare).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.