Pašteta od patlidžana – Ljiljana Stanković

Pašteta od patlidžana – jako ukusna pašteta za doručak. Namaz je dovoljan za ceo hleb isečen na kriške.

Pašteta od patlidžana - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Pašteta od patlidžana – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pašteta od patlidžana – Ljiljana Stanković

Pašteta od patlidžana – jako ukusna pašteta za doručak. Namaz je dovoljan za ceo hleb isečen na kriške.

  • 2 komada patlidžana
  • 2 komada crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • sok od pola limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  1. Patlidžan lepo operite i presecite na pola i pecite oko 30min. na 240stepeni. Ostaviti da se ohladi. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk. Iscedite sok od pola limuna.
  2. Presecite pečeni patlidžan na četvrtine, oljuštite koru, pa ga izmiksirajte sa crnim i belim lukom, sokom od limuna i maslinovim uljem.
  3. Sve dobro promešajte.
  4. Posolite i pobiberite po ukusu i ostaviti u frižideru najmanje dva sata.
  5. Ko voli majonez može dodati ovom sjajnom namazu.
Ako dodate nekoliko kašika majoneza ili senfa biće još ukusnija!

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Premazi, klinite na link PREMAZI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pašteta od patlidžana – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.