Pasuljast rižoto – Kristina Gašpar

Pasuljast rižoto – pirinač i pasulj u kombinaciji.

Pasuljast rižoto - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pasuljast rižoto – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pasuljast rižoto – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pasuljast rižoto – pirinač i pasulj u kombinaciji.

  • 100 gr pirinča
  • 300 gr kuvane pasuljice
  • 50 gr crnog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 komad ljuta papričica (mala)
  • 1 komad slatka paprika (srednje veličine)
  • kim
  • biber
  • so
  • kurkuma
  • čili
  • kari
  • peršun list
  • marininrani biber
  1. Pirinač operite, sipajte tri puta veću količinu vode, dodajte malo soli, kurkumu po ukusu (ali ne previše, dovoljo je 1/2 kašičice) i kuvajte ga dok se omekša.
  2. Crni luk sitno iseckajte i propržite ga na vrelom ulju. Kada je skoro gotov, dodajte sitno seckanu ljutu i slatku papriku kao i kim. Pržite kratko uz neprekidno mešanje, na visokoj temperaturi.
  3. Dodajte pasulj i izmešajte.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pasuljast rižoto – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.