Pasuljast rižoto – pirinač i pasulj u kombinaciji.

Pasuljast rižoto – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Pasuljast rižoto – pirinač i pasulj u kombinaciji.
- 100 gr pirinča
- 300 gr kuvane pasuljice
- 50 gr crnog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 komad ljuta papričica (mala)
- 1 komad slatka paprika (srednje veličine)
- kim
- biber
- so
- kurkuma
- čili
- kari
- peršun list
- marininrani biber
- Pirinač operite, sipajte tri puta veću količinu vode, dodajte malo soli, kurkumu po ukusu (ali ne previše, dovoljo je 1/2 kašičice) i kuvajte ga dok se omekša.
- Crni luk sitno iseckajte i propržite ga na vrelom ulju. Kada je skoro gotov, dodajte sitno seckanu ljutu i slatku papriku kao i kim. Pržite kratko uz neprekidno mešanje, na visokoj temperaturi.
- Dodajte pasulj i izmešajte.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!