Pihtije - Nada Georgijev-Gačić - Recepti i Kuvar online

Pihtije.

Pihtije, sastojci:

  • 2 svinjske nožice i 2 dimljene i još nešto suvo po izboru
  • 2 juneće nogice
  • 6-10 zrna bibera
  • 2 lista lorbera
  • 1-2 glavice belog luka
  • 1 veza razne zeleni, ko voli
  • mleveni biber
  • so

Pihtije, priprema:

  • Svinjske i juneće nogice dobro očistiti, ošuriti, oprati, staviti u veći lonac, naliti 5 l vode i pristaviti da se kuva na tihoj vatri.
  • Kada provri, skinuti i baciti penu. Kada pena prestane da izbija, dodati biber u zrnu, lorberov list, vezu očišćene razne zeleni i malo soli. Kuvanje treba da traje oko 4-5 sati, odnosno dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude više lepljiva.
  • Lonac skinuti sa vatre i ostavititi da se sadržina malo staloži. Pokupiti i baciti mast koja pliva po površini. Potom procediti kroz gustu cediljku i odvojiti meso od kostiju.
  • Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom mestu da se stegne.
  • Posuti tucanom paprikom i služiti kao predjelo.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!