Pileći giros – giros je nešto što svako od nas prvo proba i zavoli na letovanju u Grčkoj. Nikada nisam pokušala da ga pravim kod kuće, ali ovaj prvi pokušaj je bio više nego uspešan 🙂
Pileći giros u pita lepinji je bio pravi i uživali smo u njemu. Koristila sam batake bez koske, možete i kombinaciju svinjetine i piletine, obavezno ga ostaviti par sati u marinadi i pržiti na tiganju sa sve marinadom.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>
Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pileći giros – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Pileći giros – giros je nešto što svako od nas prvo proba i zavoli na letovanju u Grčkoj. Nikada nisam pokušala da ga pravim kod kuće, ali ovaj prvi pokušaj je bio više nego uspešan 🙂
- 500 g pilećeg mesa (pilećeg filea i otkoštenih bataka)
- 2 kašike senfa
- 1 kašika mešavine biljnog začina
- 1 kašika origana
- 1 kašika karija
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika aleve paprike
- Pileći file iseckamo na žilijen ( štapiće) i dodamo senf, ulje , soja sos i začine. Najbolje je sve to ostaviti bar sat do dva u frižideru ( ukoliko niste mnogo gladni) i kad piletina dobro upije sve sastojke propržiti u tiganju. Sve vreme meso mešati da se lepo isprži i ne pregori.
- Za giros koristiti domaću pitu za giros.
- Od priloga pripremiti pomfrit, naseckati crni luk na kolutove, može kečap, majonez ili tzatziki salata.