Pileći giros – Javorka Filipović

0

Pileći giros – giros je nešto što svako od nas prvo proba i zavoli na letovanju u Grčkoj. Nikada nisam pokušala da ga pravim kod kuće, ali ovaj prvi pokušaj je bio više nego uspešan 🙂

Pileći giros u pita lepinji je bio pravi i uživali smo u njemu. Koristila sam batake bez koske, možete i kombinaciju svinjetine i piletine, obavezno ga ostaviti par sati u marinadi i pržiti na tiganju sa sve marinadom.

Pileći giros - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Pileći giros – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pileći giros - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pileći giros - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Pileći giros - giros je nešto što svako od nas prvo proba i zavoli na letovanju u Grčkoj. Nikada nisam pokušala da ga pravim kod kuće, ali ovaj prvi pokušaj je bio više nego uspešan 🙂
Obrok Ručak
Kuhinja Grčka
Vreme pripreme 2 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 32 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 g pilećeg mesa pilećeg filea i otkoštenih bataka
  • 2 kašike senfa
  • 1 kašika mešavine biljnog začina
  • 1 kašika origana
  • 1 kašika karija
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika aleve paprike

Uputstvo za pripremu

  1. Pileći file iseckamo na žilijen ( štapiće) i dodamo senf, ulje , soja sos i začine. Najbolje je sve to ostaviti bar sat do dva u frižideru ( ukoliko niste mnogo gladni) i kad piletina dobro upije sve sastojke propržiti u tiganju. Sve vreme meso mešati da se lepo isprži i ne pregori.
  2. Za giros koristiti domaću pitu za giros.
  3. Od priloga pripremiti pomfrit, naseckati crni luk na kolutove, može kečap, majonez ili tzatziki salata.
    Pileći giros - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.