Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Piletina na brazilski način – Recepti i Kuvar online

0

Piletina na brazilski način, odlično glavno jelo, za kraj napornog radnog dana. Piletinu servirati preko skuvanog pirinča.

Piletina na brazilski način – Recepti i Kuvar online
Piletina na brazilski način – Recepti i Kuvar online
Piletina na brazilski način – Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina na brazilski način – Recepti i Kuvar online

Piletina na brazilski način, odlično glavno jelo, za kraj napornog radnog dana. Piletinu servirati preko skuvanog pirinča.
Obrok Ručak
Kuhinja Brazilska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 komada pileće meso fileti (bez kože i kostiju), (svaki komad cca 250 gr)
  • morska so
  • mleveni biber
  • 5 kašika maslinovo ulje
  • 1 glavica crveni luk sitno iseckan
  • 1 komad zelena paprika sitno iseckana
  • 2 čena beli luk sitno iseckan
  • 1 kašičica mlevena paprika
  • 0,5 šolje sveže pečurke iseckane
  • 1 šolja sušeni paradajz
  • 1 kašika ekstrakt paradaza
  • 2 šolje pileća supa
  • 0,5 komad sok od limuna
  • 1 kašičica ren narendan

Uputstvo za pripremu

  1. Filete od piletine dobro istrljati solju i biberom.
  2. U većoj šerpi sa poklopcem, zagrejte maslinovo ulje na srednju temperaturu. Dinstajte meso u grupama po 2, poklopljeno, i to svaku stranu 4 - 5 minuta, ili dok ne porumeni. Kad je meso gotovo, umotajte ga u aluminijumsku foliju, i ostavite sa strane, da ostane toplo i da se ne suši.
  3. U istu šerpu dodajte crveni luk i papriku i dinstajte oko 5 minuta, dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i mlevenu papriku i dinstajte oko 1 minut. Dodajte pečurke i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte sušeni paradajz i paradajz ekstrakt i stalno mešajući, dinstajte 2 minuta. Dodajte pileću supu, povećajte temperaturu i pustite da provri. Nakon toga, smanjite temperaturu na srednju. Ostavite da se krčka oko 5 minuta. Dodajte piletinu, sok od limuna i ren, i ostavite da se sve ukrčka još 10 minuta. Dodajte so i biber po ukusu.
  4. Piletinu na brazilski način servirajte toplu, preko pripremljenog pirinča. Prijatno!
    Piletina na brazilski način – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.