Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom – Recepti i Kuvar online

Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom je stari recept italijanske kuhinje (Straccetti di pollo). Ukusno jelo, koje se brzo sprema.

Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom - Recepti i Kuvar online
Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom – Recepti i Kuvar online

Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom – Recepti i Kuvar online

Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom je stari recept italijanske kuhinje (Straccetti di pollo). Ukusno jelo, koje se brzo sprema.

  • 600 gr pileće belo meso (fileti)
  • brašno
  • so
  • biber
  • 1 čen beli luk
  • belo vino
  • 100 gr sušeni vrganji
  • 200 gr rukola (200 gr)
  • 100 gr parmezan
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • čeri paradajz
  1. Sušene vrganje potopiti u vodu, oko 20 minuta.
  2. Filete od pilećeg mesa iseći u trake. U tanjir sipati brašno. Svaku traku pilećeg mesa uvaljati u brašno. Čen belog luka očistiti i zgnječiti nožem.
  3. U tiganju zagrejati maslinovo ulje, na srednjoj temepraturi. Dodati čen belog luka. Dodati trake od piletine da se dinstaju. Dinstati 3 – 5 minuta. Posoliti i pobiberiti.
  4. Dodati vrganje, uz mešanje. Dodati nekoliko kašika vode u kojoj su vrganji stajali. Dinstati uz mešanje. Nakon 3 minuta, dodati malo belog vina, ne previše. Nastaviti dinstanje, uz mešanje. Dinstati još 3 – 5 minuta, dok se sos ne zgusne. Odstraniti čen belog luka.
  5. Gotovo jelo sipati na ravne tanjire, i preko staviti rukolu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Preko rukole poredati široke trake redanog parmezana. Ukrasiti isečenim čeri paradajzom.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina sa vrganjima, rukolom i parmezanom – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.