Pizza Bjanka bolja nego italijanska - BKTV news - print screen
Pizza Bjanka bolja nego italijanska - BKTV news - print screen

Tokom vrelih dana najradije ništa ne bismo stavili u usta. Međutim, ko misli da pizza bjanka nije pravi izbor?

Ona ne mora uvek biti “teška”, samo pratite Italijane i ubrzo ćete to shvatiti. Ovo je jedna od pravih letnjih varijanti pizze, veoma se lako pravi, a držaće vas dugo sitim, jer je puna zdravih namirnica.

Sem jedne. Ali, nećemo biti sitničavi, zar ne?

Sastojci:

Za testo:

  • 1 1/8 čaše mlake vode
  • 3 kašičice svežeg kvasca
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 šolje brašna
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 2 kašike neslanog putera
  • 2 kašike brašna
  • 3/4 šolje oštrog brašna
  • 6 čenova belog luka
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice rendanog muškatnog oraščića
  • 1 šolja rendanog parmezana
  • 1 šolja iscepkanog na komade mocarela sira
  • 1/2 šolje rendanog fontina sira
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 7 kockica plavog sira
  • šaka sveže ubranog bilja: origana, bosiljka, ruzmarina, tamjana

Priprema:

  • U veliku činiju pomešajte vodu, kvasac i maslinovo ulje. Ostavite ga 10 minuta da nadođe.
  • U drugoj činiji pomešajte brašno, so i dodajte kvasac. Sjedinite smesu i umesite je rukama. Potrebno je da dobijete elastično testo, ali ne tvrdo. Formirajte ga u loptu i prelijte sa kašikom maslinovog ulja. Ostavite da odstoji pokriveno krpom 1 do 1 i po.
  • Nakon što je testo naraslo, prebacite ga na površinu za rad i premesite ga. Razvucite ga, a potom ostavite da odstoji tako još 10 minuta. Prekrijte ga krpom.
  • Zagrejte rernu na najvišu temperaturu, a u međuvremenu dok se ona greje, vi pripremite fil. Svega 5 minuta je dovoljno da testo držite bez nadeva u rerni kako bi se malo zapeklo.
  • Po testu pospite sve sastojke i ubacite ga u rernu. Začine stavite na samom kraju pečenja.
  • Pecite testo još nekih 10 minuta i vaš letnji ručak je gotov! Pizza za svega 20 minuta sada je obrok za celu porodicu.
  • Pre sečenja je ostavite da se malo ohladi, a servirajte je uz čašu dobrog vina.

Prijatno!

Izvor: BKTVNews, K. Mihajlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!