Podvarak od slatkog kupusa – Nada Georgijev-Gačić

Podvarak od slatkog kupusa.

Podvarak od slatkog kupusa, sastojci:

  • oko 1.5 kg svežeg kupusa
  • 700 gr mlevenog mesa (od svinjske plećke)
  • 1 veća šargarepa
  • varjača masti
  • 2 čena belog luka
  • aleva slatka paprika
  • mala šoljica prinča
  • začin
  • malo bibera
  • suva slaninica, kobasica ili rebra

Podvarak od slatkog kupusa, priprema:

  • Kupus iseckati na rezance.
  • Sitno iseckati luk i pržiti ga na masti, zatim dodati jednu sitno rendanu ili na kolutiće seckanu šargarepu, dodati i iseckani beli luk, zajedno sa lukom pržiti -dinstati oko 10-tak minuta, pa dodati mleveno meso, pržiti i kada meso promeni boju dodati iseckani kupus, suvu slaninu ili rebra, sve zajedno krčkati, kada se kupus izdinsta ubaciti opran pirinač, pa dodati malo aleve paprike, začina, soli, bibera, tucane paprike.
  • Podvarak prebaciti u pekač i zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni još oko 30-45min.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Podvarak od slatkog kupusa – Nada Georgijev-Gačić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.