Posna sarma sa kus – kusom – da i posna sarma može da bude veoma ukusna evo recepta…
Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>
Posna sarma sa kus – kusom – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online
Posna sarma sa kus – kusom – da i posna sarma može da bude veoma ukusna evo recepta…
- 100 gr kus – kusa
- 2 glavica crnog luka (veća glavica, sitno iseckanog)
- 1 komad šargarepa (manja, izrendana)
- 2 česne belog luka (iseckanog)
- 15 lista kiselog kupusa (10-15 listova)
- 2 kašičice začina (1-2 kašičice, suvog)
- 0,5 kašičice bibera (mlevenog)
- 50 g pirinča
- 1 kašičica crvene paprike
- Kus -kus preliti sa 250ml. vrele vode i ostaviti 10 min. da nabubri. Procediti ga.
Iseckati crni luk pa dodati izrendanu šargarepu i beli luk i na ulju propržiti. Dodati ocedjeni kus – kus, pirinač i sve začine.
Kada je sve dobro sjedinjeno uvijati sarmu i poredjati u šerpu. Naliti vodom i kuvati 1 sat. Napraviti blagu zapršku pa preliti sarmu i kuvati još pet minuta.
Služiti i uživati u predivnom ukusu…
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!