Posna sarma sa kus – kusom – Slađana Šćekić

Posna sarma sa kus – kusom – da i posna sarma može da bude veoma ukusna evo recepta…

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Posna sarma sa kus - kusom - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Posna sarma sa kus – kusom – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Posna sarma sa kus – kusom – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Posna sarma sa kus – kusom – da i posna sarma može da bude veoma ukusna evo recepta…

  • 100 gr kus – kusa
  • 2 glavica crnog luka (veća glavica, sitno iseckanog)
  • 1 komad šargarepa (manja, izrendana)
  • 2 česne belog luka (iseckanog)
  • 15 lista kiselog kupusa (10-15 listova)
  • 2 kašičice začina (1-2 kašičice, suvog)
  • 0,5 kašičice bibera (mlevenog)
  • 50 g pirinča
  • 1 kašičica crvene paprike
  1. Kus -kus preliti sa 250ml. vrele vode i ostaviti 10 min. da nabubri. Procediti ga.
    Iseckati crni luk pa dodati izrendanu šargarepu i beli luk i na ulju propržiti. Dodati ocedjeni kus – kus, pirinač i sve začine.
    Kada je sve dobro sjedinjeno uvijati sarmu i poredjati u šerpu. Naliti vodom i kuvati 1 sat. Napraviti blagu zapršku pa preliti sarmu i kuvati još pet minuta.
    Služiti i uživati u predivnom ukusu…

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna sarma sa kus – kusom – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.