Posna slana srca sa pasuljem – za dane posta…
Posna slana srca sa pasuljem – Kristina Gašpar
Posna slana srca sa pasuljem, sastojci:
- 120 gr margarina
- 250 gr mešavine brašna (pola običnog (a ostalo po izboru, integralog, ražanog, heljdinog…))
- 1 kašika nemlevenog maka
- 1 kašika susama
- 1 kašika lanenog semena
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 sode bikarbone
- po prstohvat: bibera (origana i belog luka u prahu)
- 4 kašike (ravne) ajvara
Za premazivanje i posipanje testa:
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašike tople vode
- semenke po izboru
Neophodni sastojci za fil:
- 100 gr kuvanog pasulja
- 3 kašike ulja
- 3 kašike ajvara
- prstohvat belog luka u prahu
- so i biber po ukusu
Posna slana srca sa pasuljem, priprema:
- Za pripremu testa sjediniti sve suve sastojke, potom dodati margarin iseckan na kockice i dobro “izraditi” testo. Dodati ajvar i umesiti glatko testo.
- Ostaviti ga da se odmori u frižideru bar 20 minuta, prethodno ga uviti u kesu.
- Dok se tetso odmara, pripremiti fil.
- Sve navedene sastojke za fil izblendirati, u blenderu ili štapnim mikserom.
- Testo rzatviti debljine oko 5 mm, premazati ga raszvorom sode bikarbone i vode, posuti semenkama po izboru, malo pritisnuti semenke rukom kako bi se lepo zalepile i modlom seci srca ili neke druge oblike po izboru.
- Srca peći 10-tak minuta na 170 stepeni.
- Mlaka srca spajati filom od pasulja tako da strane posute semenkama ostanu spolja.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!