Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Posna slana srca sa pasuljem – Kristina Gašpar

0

Posna slana srca sa pasuljem – Kristina Gašpar

Posna slana srca sa pasuljem – za dane posta…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Posna srca sa pasuljem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posna slana srca sa pasuljem – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes

Sastojci

  • 120 gr margarina
  • 250 gr mešavine brašna (pola običnog a ostalo po izboru, integralog, ražanog, heljdinog...)
  • 1 kašika nemlevenog maka
  • 1 kašika susama
  • 1 kašika lanenog semena
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 sode bikarbone
  • po prstohvat: bibera origana i belog luka u prahu
  • 4 kašike ravneajvara
  • Za premazivanje i posipanje testa:
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašike tople vode
  • semenke po izboru
  • Neophodni sastojci za fil:
  • 100 gr kuvanog pasulja
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike ajvara
  • prstohvat belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Za pripremu testa sjediniti sve suve sastojke, potom dodati margarin iseckan na kockice i dobro "izraditi" testo. Dodati ajvar i umesiti glatko testo.
  2. Ostaviti ga da se odmori u frižideru bar 20 minuta, prethodno ga uviti u kesu.
  3. Dok se tetso odmara, pripremiti fil.
  4. Sve navedene sastojke za fil  izblendirati, u blenderu ili štapnim mikserom.
  5. Testo rzatviti debljine oko 5 mm, premazati ga raszvorom sode bikarbone i vode, posuti semenkama po izboru, malo pritisnuti semenke rukom kako bi se lepo zalepile i modlom seci srca ili neke druge oblike po izboru.
  6. Srca peći 10-tak minuta na 170 stepeni.
  7. Mlaka srca spajati filom od pasulja tako da strane posute semenkama ostanu spolja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.