Posna slana srca sa pasuljem – Kristina Gašpar

Posna slana srca sa pasuljem – za dane posta…

Posna slana srca sa pasuljem – Kristina Gašpar

Posna slana srca sa pasuljem, sastojci:

  • 120 gr margarina
  • 250 gr mešavine brašna (pola običnog (a ostalo po izboru, integralog, ražanog, heljdinog…))
  • 1 kašika nemlevenog maka
  • 1 kašika susama
  • 1 kašika lanenog semena
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 sode bikarbone
  • po prstohvat: bibera (origana i belog luka u prahu)
  • 4 kašike (ravne) ajvara

Za premazivanje i posipanje testa:

  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašike tople vode
  • semenke po izboru

Neophodni sastojci za fil:

  • 100 gr kuvanog pasulja
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike ajvara
  • prstohvat belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu

Posna slana srca sa pasuljem, priprema:

 

  1. Za pripremu testa sjediniti sve suve sastojke, potom dodati margarin iseckan na kockice i dobro „izraditi“ testo. Dodati ajvar i umesiti glatko testo.
  2. Ostaviti ga da se odmori u frižideru bar 20 minuta, prethodno ga uviti u kesu.
  3. Dok se tetso odmara, pripremiti fil.
  4. Sve navedene sastojke za fil  izblendirati, u blenderu ili štapnim mikserom.
  5. Testo rzatviti debljine oko 5 mm, premazati ga raszvorom sode bikarbone i vode, posuti semenkama po izboru, malo pritisnuti semenke rukom kako bi se lepo zalepile i modlom seci srca ili neke druge oblike po izboru.
  6. Srca peći 10-tak minuta na 170 stepeni.
  7. Mlaka srca spajati filom od pasulja tako da strane posute semenkama ostanu spolja.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna slana srca sa pasuljem – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.