Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Posni tart sa šampinjonima – Snežana Kitanović

0

Posni tart sa šampinjonima.

Posni tart sa šampinjonima - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Posni tart sa šampinjonima – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Snežana Kitanović – blog Nenine kuhinjske čarolije >>>

Posni tart sa šampinjonima - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posni tart sa šampinjonima - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Posni tart sa šampinjonima.
Obrok Predjelo
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

Testo:

  • 200 gr brašna
  • 150 gr. margarina
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica persuna seckanog
  • 1 kašičica ljute tucane paprika (može i slatka mlevena paprika)
  • 3 kašike vode hladne

Fil:

  • 1 veći praziluk
  • 1 čen belog luka
  • nekoliko kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika domaće vegete
  • 500 gr. šampinjona
  • 100 gr. pirinča
  • 1 kašika persuna seckanog
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Uputstvo za pripremu

Korpice:

  1. Brašno pomešati sa solju i začinima, zatim u brašno dodati margarin i hladnu vodu. Zamesiti čvrsto i blago lepljivo testo. Testo prebaciti na brašnom posutu radnu površinu pa oklagijom razvući na debljinu od oko 5 milimetara. Testo seći na kvadrate i ređati u udubljenja na plehu za mafine, pritiskajući ga prstima za dno kalupa, a zatim svaki izbušiti viljuškom po dnu i stranicama. Svako testo prekriti komadom aluminijumske folije i napuniti pirinčem ili pšenicom do pola da bi testo tokom pečenja ostalo ujednačene debljine. Peći 20 min. na 180C. Kada je pečeno skloniti foliju iz svakog tarta pa ostaviti da se ohladi.
    Posni tart sa šampinjonima - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Fil od od šampinjona:

  1. Na ulju propržiti sitno seckan praziluk, beli luk i domaću vegetu. Kada luk omekša dodati šampinjone isečene na listiće, dodati malo bibera i nastaviti sa prženjem dok ne puste vodu i sva tečnost ne ispari. Za to vreme skuvati pirinač, dodati ga isprženim šampinjonima i sve zajedno dobro sjediniti. Skloniti sa vatre, ohladiti pa puniti ispečene korpice za tartove.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.