Prokelj iz tiganja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Prokelj iz tiganja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Prokelj iz tiganja – nemam bas cesto priliku da naidjem na ovako malen prokelj. Ovi su zaista velicine manjih klikera.

Njih posebno volim jer imaju skroz drugaciji ukus i nikad se nije osetila gorcina. Ove malene imaju slatkast ukus i mnogo me podseca na kelerabu.

Prokelj iz tiganja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Prokelj iz tiganja – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Prokelj iz tiganja – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

prokelj iz tiganja Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Prokelj iz tiganja – nemam bas cesto priliku da naidjem na ovako malen prokelj.

  • 200 gr prokelja
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
  • crni luk u prahu
  • vlašac (seckani)
  • 2 kasike ulje od kostica grozdja
  1. Ovog puta sam ih spremala u tiganju jer su malene i brzo budu gotove. Prokelj sam lepo ocistila ako ima neki list da se skloni ili koren da se malo odsece.
  2. Oprala ih i ocedila.
  3. U tiganj sam usula ulje od kostica grozdja i zagrejala pre nego sam izrucila prokulice.
  4. Na “tihoj” vatri i poklopljene, prvo sam ih malo same proprzila, zatim sam ih po sopstvenom ukusu posolila, pobiberila, dodala crni i beli luk u prahu i seckanog vlasca. Uopste nisam dolivala vode jer nije bilo potrebe ali ako treba slobodno dodajte vode ili supe. Sve vreme dok su se dinstale bile su poklopljene. Prokelj je malen i brzo je bio uprzen i spremljen kao prolog.
Ako je prokelj malo veci, presecite ga na pola ili na cetvrtine. A ako ima gorcinu, obavezno ga prvo obarite na nekoliko minuta u vodu, u koju ste dodali malo iscedjenog limuna.