Prženo – Danijela Žikić

Prženo (starinski recept moje mame).

Prženo, sastojci:

  • 3 srednje glavice crnog luka
  • 8 srednjih paprika
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 veća paradajza
  • 40 ml ulja ili kašika masti
  • 3 kašike šećera
  • 100 gr sira

Prženo, priprema:

  • Crni luk iseckati na kockice.
  • Staviti da se prži na zagrejanom ulju oko 6-7 minuta dok ne porumeni.
  • Papriku oprati odvojiti od semenki i iseći na kockice. Dodati prženom luku. Posoliti. Izmešati i nastaviti sa prženjem oko 5 minuta.
  • Paradajz oljuštiti i iseći na sitnije komadiće (prilikom seckanja paradajz pusti sok ne cediti), dodati paprici i luku.
  • Sve zajedno dinstati oko 20 minuta. Na kraju dodati šećer izmešati i kratko upržiti.
  • Služiti toplo, dodati sir po ukusu!

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.