Punjena jaja – Kristina Gašpar

Punjena jaja – često pripremam punjena jaja  za razne proslave. Količine sastojaka određujem odokativno, pa i vama savetujem da tako uradite. Jer kao što već znate-nema dva ista jajeta 😉

Punjena jaja – Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Punjena jaja – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Punjena jaja – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Punjena jaja – često pripremam punjena jaja za razne proslave. Količine sastojaka određujem odokativno, pa i vama savetujem da tako uradite. Jer kao što već znate-nema dva ista jajeta 😉

  • 5 jaja
  • 2 kašike ajvara
  • 0,5 kašičice senfa
  • majonez (po potrebi, opciono)

po ukusu:

  • so
  • biber
  • origano
  • mrvljena ljuta paprika
  • beli luk u prahu
  1. Ukoliko ste ljubitelj mesnih prerađevina, na dno prvo možete staviti  malo sitno iseckanog kulena, pa onda napuniti jaje.
  2. Jaja skuvati na uobičajen način-treba da budu tvrdo kuvana, kuvajte ih 13-15 minuta.
  3. Oljuštite ih i isecite na pola. Žumanca stavite u činijicu, izgnječite ih i dodajte navede sastojke.
  4. Ukoliko vam je ukus ajvara prejak, umesto jedne kašike ajvara možete staviti majonez. Količine ajvara i majoneza odredite sami kako biste dobili punjenje odgovarajuće čvrstine.
  5. Punjena jaja možete dekorisati sitno seckanom crvenom paprikom (svežom ili kiselom) i posuti origanom i biberom.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.