Punjene paprike – Ana Vuletić

Recept za punjene paprike. Ništa lepše nego kada kuća zamiriše na punjene paprike. Nije ih komplikovano spremiti, malo traje, ali vredi.

Punjene paprike – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Punjene paprike – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept meseca – Recepti & Kuvar online

Punjene paprike – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Recept za punjene paprike. Ništa lepše nego kada kuća zamiriše na punjene paprike. Nije ih komplikovano spremiti, malo traje, ali vredi.

Punjenje:

  • 100 gr mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka (veća ili 2 manje glavice sitno seckanog)
  • 2 čena belog luka (iseckan)
  • 1 kašika slatke aleve paprike
  • 1 kašičica soli
  • 0,5 kašičica mlevenog bibera
  • 0,5 šolje pirinča
  • 1 kašika persuna (seckanog)
  • 1 kašika sušenog začina

Ostalo:

  • 1 kg paprika (najbolje žute babure)
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike brašna
  • celera (malo, grančica i lišća)
  • 0,5 šolje koncentrata paradajza
  • soli (malo)
  • 1 komad paradajz
  1. Paprike, babure, očistite od semenki. Najbolje je da nožem isečete po vrhu u krug kako bi ste otvorili samo na vrhu, a onda prođete rukom u krug i skinete višak unutrašnjosti i properite pod vodom. Semenke su lagane pa ako ostavite pod mlazom vode, one će same isplivati. Ali je bitno da ih predhodno odvojite rukom u unutrašnjosti.
  2. U posudu stavite sve sastojke za punjenje i dobro ih promešajte.
  3. Smesom napunite paprike.
  4. Isecite paradajz na kolutove i zapušite paprike. Ovaj korak možete zameniti zatvaranjem paprika krompirom. Isecite ga na kolutove i zatvorite paprike kako sadržaj ne bi izašao u toku kuvanja.
  5. U lonac ili šerpu za kuvanje, dodajte maslinovog ulja (možete i obično), zatim brašno propržite malo na ulju i dodajte koncentrat paradajza (ili pasirani paradajz). Ovde je bitno da stišate vatru jer se može desiti da vam brzo zagori i uhvati se na dnu, pa ja imam običaj da sklonim sa vatre u ovom postupku. Promešajte, vratite na tihu vatru.
  6. Odmah po mešanju i vraćanju, dolivajte vode do željene gustine. Ukoliko imate domaći koncentrat pardajza možete i njega staviti više, a manje vode. Ovo će dati jači ukus, ali kiselkastiji, pa ako vam je mnogo kiselo, vi dodajte i kašićicu šećera.
  7. Sada poređajte paprike u sos i dodajte celer.
  8. Kuvajte oko 20 minuta u expres loncu ili oko sat vremena u običnom. Vodite računa da vam ne zagori. Jelo je gotovo kad paprike omekšaju i izgube žilavost.
  9. Poslužite vruće sa prelivom.
  10. Ja uz njih volim da napravim pire krompir, ali dobro idu i samo sa hlebom.
  11. Na isti način možete puniti i tikvice.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.