Punjeni kiseli kupus – Dijana Popović

Punjeni kiseli kupus.

Punjeni kiseli kupus, sastojci:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 gr mlevenog junećeg mesa
  • 200 gr dimljene mlevene junetine
  • 100 gr pirinča
  • malo soli
  • pola kašičice belog bibera
  • kašika suvog biljnog začina
  • kašika dimljene začinske paprike
Punjeni kiseli kupus - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Punjeni kiseli kupus – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Punjeni kiseli kupus - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Punjeni kiseli kupus – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Punjeni kiseli kupus, priprema:

  • Glavicu kupusa oprati i ocediti višak tečnosti.
  • Na malo ulja propržiti dve glavice crnog luka i rendanu šargarepu.
  • Dodati mleveno meso. Lagano dinstati, dodati suvu mlevenu junetinu.
  • Dodati začine i pirinač.
  • Kad pirinač upije svu tečnost skloniti sa ringle.
  • Fil prohladiti.
  • Glavicu kupusa staviti u posudu i polako odvajati po 5 – 6 listova i puniti sa filom.
  • Pokriti sa listovima kupusa opet 5-6 listova, pa fil. Tako uraditi dok ima fila i listova kupusa. Ja imam tri sloja listova i fila.
  • Malo pritisnuti glavicu rukama.
  • U posudu sipati 1,5 l hladne vode i staviti pola kašičice suvog biljnog začina.
  • Posudu poklopiti i krčkati 120 minuta na 200 stepeni u rerni.
  • Posle 120 minuta posudu sa kupusom izvaditi iz rerne.
  • Napraviti blagu tanju zapršku.
  • Zapršku preliti preko kupusa i vratiti posudu u rernu na 15 minuta.
  • Punjeni kupus poslužiti uz proju, pire krompir ili običan kačamak. Ja sam poslužila uz običan kačamak.
  • Prijatno!

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjeni kiseli kupus – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.