Ražnjići iz rerne – Kristina Gašpar

0

Ražnjići iz rerne – ražnjići su najukusniji kada se ispeku na pravom roštilju. Pod „pravim“ podrazumevam roštilj na ćumur. Po potrebi, elektični roštilj ili rerna mogu zameniti „pravi“.

Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar
Ražnjići iz rerne – Kristina Gašpar

Ražnjiće možete praviti od raznih sastojaka. Količne i vrste sastojaka prilagodite potrebama i ukusu. Ja sam ih napravila od navedenih sastojaka.

Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar
Ražnjići iz rerne – Kristina Gašpar

Kupila sam kranjsku kobasicu. Onako, za promenu. Mada sam imala u planu da kupim ćevape u slanini, da ih isečem na nekoliko delova i stavljam na štapiće. Pitam se šta je kod ovih kobasica toliko skupo osim žilica i masnoće?! Za te pare su mogle da imaju malo lepši miris 😉

Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar
Ražnjići iz rerne – Kristina Gašpar

Sastojci:

  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 srednje crvene paprike
  • 1 manja tikvica
  • 3 kranjske kobasice
  • po ukusu: so, biber i mrvljena ljuta paprika
Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar
Ražnjići iz rerne – Kristina Gašpar

Priprema:

  • Iseckajte kobasice i povrće na komade slične veličine.
  • Pospite biberom, ljutom paprikom i solju.
  • Ređajte na štapiće naizmenično kobasice i povrće (redosled nije bitan).
  • Ako želite da popunite pleh (kao ja) dodajte mladi krompir (isečen na manje komade) koji ste prethodno premazali uljem i posuli solju.
Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar
Ražnjići iz rerne – Kristina Gašpar
Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar
Ražnjići iz rerne – Kristina Gašpar

Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-tak minuta.

Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar
Ražnjići iz rerne – Kristina Gašpar

Uz ražnjiće poslužite salatu i prilog po izboru. Salatu vidite na fotografijama.

Ono što se ne vidi jeste supa od povrća sa knedlama i pire od povrća (krompir, šargarepa, celer). Supu sam služila pre ražnjića, a pire uz njih. A posle ručka kolači – rolat od juče, koh od danas i mafini od prekjuče 🙂

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.