Ražnjići iz rerne – ražnjići su najukusniji kada se ispeku na pravom roštilju. Pod „pravim“ podrazumevam roštilj na ćumur. Po potrebi, elektični roštilj ili rerna mogu zameniti „pravi“.
![Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/05/raznjici-iz-rerne-priprema2.jpg)
Ražnjiće možete praviti od raznih sastojaka. Količne i vrste sastojaka prilagodite potrebama i ukusu. Ja sam ih napravila od navedenih sastojaka.
![Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/05/kranjske-kobasice.jpg)
Kupila sam kranjsku kobasicu. Onako, za promenu. Mada sam imala u planu da kupim ćevape u slanini, da ih isečem na nekoliko delova i stavljam na štapiće. Pitam se šta je kod ovih kobasica toliko skupo osim žilica i masnoće?! Za te pare su mogle da imaju malo lepši miris 😉
![Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/05/raznjici-iz-rerne-priprema4.jpg)
Sastojci:
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 srednje crvene paprike
- 1 manja tikvica
- 3 kranjske kobasice
- po ukusu: so, biber i mrvljena ljuta paprika
![Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/05/raznjici-iz-rerne5.jpg)
Priprema:
- Iseckajte kobasice i povrće na komade slične veličine.
- Pospite biberom, ljutom paprikom i solju.
- Ređajte na štapiće naizmenično kobasice i povrće (redosled nije bitan).
- Ako želite da popunite pleh (kao ja) dodajte mladi krompir (isečen na manje komade) koji ste prethodno premazali uljem i posuli solju.
![Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/05/raznjici-iz-rerne-priprema3.jpg)
![Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/05/krompir-iz-rerne.jpg)
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-tak minuta.
![Ražnjići iz rerne - Kristina Gašpar](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/05/salata.jpg)
Uz ražnjiće poslužite salatu i prilog po izboru. Salatu vidite na fotografijama.
Ono što se ne vidi jeste supa od povrća sa knedlama i pire od povrća (krompir, šargarepa, celer). Supu sam služila pre ražnjića, a pire uz njih. A posle ručka kolači – rolat od juče, koh od danas i mafini od prekjuče 🙂
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!