Ražnjići iz rerne – ražnjići su najukusniji kada se ispeku na pravom roštilju. Pod “pravim” podrazumevam roštilj na ćumur. Po potrebi, elektični roštilj ili rerna mogu zameniti “pravi”.
Ražnjiće možete praviti od raznih sastojaka. Količne i vrste sastojaka prilagodite potrebama i ukusu. Ja sam ih napravila od navedenih sastojaka.
Kupila sam kranjsku kobasicu. Onako, za promenu. Mada sam imala u planu da kupim ćevape u slanini, da ih isečem na nekoliko delova i stavljam na štapiće. Pitam se šta je kod ovih kobasica toliko skupo osim žilica i masnoće?! Za te pare su mogle da imaju malo lepši miris 😉
Sastojci:
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 srednje crvene paprike
- 1 manja tikvica
- 3 kranjske kobasice
- po ukusu: so, biber i mrvljena ljuta paprika
Priprema:
- Iseckajte kobasice i povrće na komade slične veličine.
- Pospite biberom, ljutom paprikom i solju.
- Ređajte na štapiće naizmenično kobasice i povrće (redosled nije bitan).
- Ako želite da popunite pleh (kao ja) dodajte mladi krompir (isečen na manje komade) koji ste prethodno premazali uljem i posuli solju.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-tak minuta.
Uz ražnjiće poslužite salatu i prilog po izboru. Salatu vidite na fotografijama.
Ono što se ne vidi jeste supa od povrća sa knedlama i pire od povrća (krompir, šargarepa, celer). Supu sam služila pre ražnjića, a pire uz njih. A posle ručka kolači – rolat od juče, koh od danas i mafini od prekjuče 🙂
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!