Recepti za piletinu za ručak na brzinu – TOP 3

Recepti za piletinu za ručak na brzinu – TOP 3. Pregledajte i pripremite TOP 3 recepta od piletine za brzi ručak!

Grilovana piletina na italijanski način – Recepti i Kuvar online

Grilovana piletina na italijanski način se brzo sprema. Potrebno je samo nekoliko minuta na vrelom roštilju ili grill tiganju, da dobijete savršen rezultat.

Italijanski način pripreme, donosi salatu, kao prilog, uz divne ukuse rukole, čeri (cherry) paradajza i limuna.

Grilovana piletina na italijanski način, sastojci:

  • 4 komada pileće grudi (filet bez kostiju, 4 komada pojedinačna, ili 2 dupla)
  • morska so (malo)
  • biber (malo)
  • 1/2 šoljice maslinovo ulje
  • 1 komad sok od limuna
  • 2 kašičice senf
  • 2 čena beli luk
  • 600 gr čeri paradajz
  • 50 gr rukola

Grilovana piletina na italijanski način, priprema:

  • Kupite filete pilećih grudi (2 komada duplih, ili 4 komada pojedinačnih), bez kostiju. Dobro operite, i ostavite da se dobro ocedi na papirnom ubrusu. Istanjite tučkom za meso. Debljina bi trebalo da bude oko 1 cm. Stavite pileće grudi u posudu za mešanje i prelijte i utrljajte pola količine limunovog soka. Prekrijte sud plastičnom samolepljivom folijom i ostavite da se meso marinira u frižideru, minimum pola sata, a ako imate vremena, ostavite ga 4 sata.
  • Pecite na srednje zagrejanom roštilju ili gril tiganju, 5-10 minuta (2-3 minuta sa svake strane). Posolite i pobiberite po ukusu.
  • Priprema dresinga za salatu: u posudi za mešanje, pomešajte maslinovo ulje, senf, sitno iseckan beli luk i ostatak soka od limuna. Posolite i pobiberite po ukusu. Mešajte dok se masa ne izjednači.
  • Pečene filete pilećih grudi, služite tople. Servirajte na većem tanjiru. Pored mesa postavite listove rukole i čeri paradajz, i prelijte dresingom. Možete ukrasiti i kriškama limuna. Po ukusu možete, preliti ekstra devičanskim maslinovim uljem i dodati preko salate listove narendanog parmezana.

Piletina sa senfom i susamom – Recepti i Kuvar online

Piletina sa senfom i susamom – Ovaj recept servira obrok za 3 osobe, vrlo lak za pripremu, pritom veoma ukusan.

Pileće meso je zdravija opcija od ostalih vrsta mesa: sadrži optimalnu količinu belančevinalako je svarljiva i ima visoku biološku vrednost.

Susam ili sezam potiče iz tropske Azije i Južne Afrike. To je jednogodišnja biljka i u 3-5 mjeseci uzgoja dostigne visinu do 2 metra. Plod su čaure, koje sadrže veliku količinu semena.

Gaji se radi semena najviše u Kini, Indiji, Sudanu i u još nekim zemljama. Seme sadrži 45-60% ulja koji se upotrebljava za kuvanje, salate i za proizvodnju margarina. Seme je, takođe, bogato proteinima i važi za omiljenu namirnicu u orijentalnim i severnoafričkim zemljama. Upotrebljava se u pekarstvu za posipanje peciva.

Kombinacijom ova dva glavna sastojka (uz dodatak malo senfa), dobija se izuzetno hranljiva i interesantna kombinacija za ručak na brzinu, koja se sprema vrlo brzo.

Piletina sa senfom i susamom – Servirajte piletinu uz prilog po želji (krompir, pirinač itd.)

Piletina sa senfom i susamom - Ručak na brzinu - Recepti i Kuvar online
Piletina sa senfom i susamom – Ručak na brzinu – Recepti i Kuvar online

Piletina sa senfom i susamom, sastojci:

  • 600 g pileci file
  • so
  • 3 kašika susam
  • 3 kašika senf
  • 1 kašika soja sos
  • maslinovo ulje
  • biber
  • 1 čen beli luk

Piletina sa senfom i susamom, priprema:

  • Belo meso iseckajte na kocke i premažite ih senfom.
  • Sipajte ulje u tiganj i zagrejte ga. Ravnomerno rasporedite komadiće mesa u tiganj i pržite ih dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  • Dodajte soja sos.
  • Dolijte u tiganj 0,5 dl vode i ostavite da se dinsta još 10-15 minuta.
  • Meso izvadite u posebnu posudu.
  • Zagrejte ponovo ulje i propržite susam tridesetak sekundi.
  • Vratite meso.
  • Na kraju, dodajte beli luk.

Piletina ala Maka – Ana Vuletić

Piletina ala Maka – ako neko voli da se igra po kuhinji i smišlja recepte i kombinuje sastojke, onda je to moja mama. Ovo je samo jedan u nizu njenih recepata.

Piletina ala Maka - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Piletina ala Maka – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Piletina ala Maka, sastojci:

  • 300 gr testenine fusile
  • 1 pakovanje mešavina povrća mediteranska – smrznuti paket
  • 300 gr belog pilećeg mesa
  • 50 gr dimljene slanine
  • 20 gr masti
  • 3 kašičice soja sos
  • 3 kašičice aceto balzamiko
  • so
  • biber
  • 1 prstohvat tarragon (ili ruzmarin)
  • 2 dcl vode
  • 5 dcl maslinovog ulja

Piletina ala Maka, priprema:

  • Staviti vodu da provri u dublju šerpu i ubaciti fusile da se kuvaju sa malo soli i maslinovog ulja – potrebno vreme da se lepo skuvaju je oko 15 minuta.
  • Dok se fusile kuvaju, iseckati slaninu na sitne kockice. Iseckati belo pileće meso na sitne kockice.
  • U vok ili dublji tiganj staviti mast i maslinovo ulje da se malo zagreju, ubaciti slaninu i čim krene da “crvči” ubaciti pileće belo meso. Propržiti kratko, da belo meso porumeni – stalno mešati. Vreme prženja oko 5 min u vrućoj masnoći. Pre nego što sklonite sa vatre, ubaciti balzamiko i soja sos, tarragon ili ruzmarin, promešati i skloniti sa vatre. Izvaditi meso i slaninu sa masnoćom u neku činiju.
  • U isti tiganj staviti smrznutu mediteransku mešavinu i čašu vode. Dodati malo soli. Pustiti da se krčka dok voda ne ispari, pa ostaviti još oko 2 minuta, uz stalno mešanje, da se blago prži i dodati malo mlevenog bibera.
  • Testo je pri kraju. Sada meso i povrće pomešati u posudi.
  • Ocediti testeninu i presuti u činju za serviranje. Preko toga sipati mešavinu mesa i povrća i blago promešati.
  • Ukrasiti po želji. Ja sam koristila mlade šargarepice i žutu kuvanu šargarepu i grašak.

Koji je vama omiljeni recept sa piletinom za ručak na brzinu?

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Recepti za piletinu za ručak na brzinu – TOP 3

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.