Ribanac sa junetinom – Jadranka Blažić

21

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ribanac sa junetinom.

Ribanac sa junetinom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Ribanac sa junetinom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ribanac sa junetinom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ribanac sa junetinom.

  • 1 kg kiselog kupusa (ribanca)
  • 500 gr junetine (mlevene)
  • 1 komad crvene paprike (sušene)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 1 kašika crvene paprike (mlevene)
  • 2 komada lovorova lista
  • vode (po potrebi)
  • začini (po ukusu)
  • 2 komada crnog luka (sitno seckano)
  • 3 čena bela luka (sitno seckano)
  1. Ništa nisam dinstala ni pržila. Ubacila sam u lonac ribanac, iseckala crni i beli luk na sitne kockice. Nalila sam vode da bude duplo više nego što je zapremina kupusa i luka. Mleveno meso sam nakidala u sve to i dodala biber, lovor i sušenu papriku. So nisam dodavala jer nikad ne znam do kraja kuvanja koliko će biti slano od kupusa. Kupus nikad ne perem, čak ni kad spremam sarmu. Na slaboj „tihoj“ vatri se krckalo 2h. Pri kraju sam dodala alevu i još malo posolila sa himalajskom soli.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.