Ribanac sa junetinom – Jadranka Blažić

Ribanac sa junetinom.

Ribanac sa junetinom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Ribanac sa junetinom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ribanac sa junetinom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ribanac sa junetinom.

  • 1 kg kiselog kupusa (ribanca)
  • 500 gr junetine (mlevene)
  • 1 komad crvene paprike (sušene)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 1 kašika crvene paprike (mlevene)
  • 2 komada lovorova lista
  • vode (po potrebi)
  • začini (po ukusu)
  • 2 komada crnog luka (sitno seckano)
  • 3 čena bela luka (sitno seckano)
  1. Ništa nisam dinstala ni pržila. Ubacila sam u lonac ribanac, iseckala crni i beli luk na sitne kockice. Nalila sam vode da bude duplo više nego što je zapremina kupusa i luka. Mleveno meso sam nakidala u sve to i dodala biber, lovor i sušenu papriku. So nisam dodavala jer nikad ne znam do kraja kuvanja koliko će biti slano od kupusa. Kupus nikad ne perem, čak ni kad spremam sarmu. Na slaboj „tihoj“ vatri se krckalo 2h. Pri kraju sam dodala alevu i još malo posolila sa himalajskom soli.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ribanac sa junetinom – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.