Salata od špargli i jaja – Snežana Kitanović

144

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Salata od špargli i jaja – špargla spada među najdragocenije lekovito povrće i najbolji je čistač organizma. Kod nas u Srbiji o ovom kraljevskom povrću se malo zna, retko se nalazi i jako je skupo (cena se kreće od 600 pa do 1000dinara za kilogram).

Sa samo 17 kalorija u 100 grama, špargla je odlična namirnica za dobru formu i idealnu figuru, a u tome će vam pomoći i hrom koji se nalazi u biljci koji umanjuje vašu glad.

Nutricionisti smatraju da pored očuvanja dobre linije, unos špargli smanjuje holesterol, poboljšava zdravlje srca, snižava krvni pritisak, ima diuretično svojstvo, pomaže pri otežanom mokrenju, a budući da je bogata kalcijumom čuva i zdravlje kostiju smanjujući gubitak ovog minerala iz kostiju.

Pored ovih blagodeti, folna kiselina iz špargli pomaže telu da se zaštiti od raka pluća, debelog creva i uterusa.

U biljci se nalazi i jak antioksidans glutatin koji štiti organizam od slobodnih radikala koji uzrokuju rak. Unos špargli se posebno preporučuje trudnicama zbog folne kiseline.

Salata od špargli i jaja - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Salata od špargli i jaja – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Snežanom Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>

Salata od špargli i jaja – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Salata od špargli i jaja – špargla spada među najdragocenije lekovito povrće i najbolji je čistač organizma. Kod nas u Srbiji o ovom kraljevskom povrću se malo zna, retko se nalazi i jako je skupo (cena se kreće od 600 pa do 1000dinara za kilogram).

  • 10 komada spargli (10 tak komada)
  • 2 komada jaja (kuvana)
  • 1 šaka rukole
  • 1 kašika susama (proprženog)
  • 1 kašika parmezana (rendanog)

Preliv:

  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašike maslinovog ulja
  • nekoliko kapi jabukovog sirćeta
  1. Špargle oprati, iseći im donji drvenasti deo, pa ih kuvati u posoljenoj vodi 10 minuta. Procediti ih i odmah preliti hladnom vodom, kako bi zadršale zelenu boju. Kada se prohlade procediti ih.
  2. U dublji tanjir poređati rukolu, dodati čeri paradajz isečen na pola, jaja isečena na kolutove, špargle, susam i parmezan.
    Pomešati sve sastojke za preliv i preliti preko salate.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More