Salčići.
Salčići, sastojci:
Testo:
- 350 gr brašna
- 100 ml belog vina
- 1 kašičica masti
- 1 jaje
- 1 žumance
- malo soli
- 1 limun(rendana korica)
Za premazivanje testa:
- 250 gr mlevenog sala
- 2 kašike brašna
Fil:
- džem po želji
- prah šećer za posipanje
- vanilin šećer
Salčići, priprema:
- U vangli za mešenje staviti brašno i malo soli pa i sve ostalo. Zamesiti dobro testo da bude glatko (da se ne lepi za ruke).
- Testo ostaviti 2-3 sata da odstoji u frizideru.
- Zatim razviti koru što tanje. Razvijenu koru premazati sa polovinom pripremljenog sala (salo treba izmešati sa brašnom) pa uviti testo u rolat. Rolat malo spljeskati, pa preklopiti.
- Testo zatim ostaviti 15 minuta da odstoji. Zatim sve isto ponoviti: razviti koru, premazati salom i uviti u rolat, spljeskati malo rolat pa ga preklopiti, ostaviti ponovo da odstoji 15 minuta.
- Posle tog vremena razviti koru na debljinu od 1/2 cm. Iseći na željene parčiće, filovati džemom i preklopiti.
- Poređati u pleh. Testo neka odstoji u plehu 30 min.
- Peći na 200 C oko 20 minuta.
- Ispečene salčiće posuti prah šećerom.
Slađana Šćekić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!