Salčići – Slađana Šćekić

Salčići.

Salčići, sastojci:

Testo:

  • 350 gr brašna
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašičica masti
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • malo soli
  • 1 limun(rendana korica)

Za premazivanje testa:

  • 250 gr mlevenog sala
  • 2 kašike brašna

Fil:

  • džem po želji
  • prah šećer za posipanje
  • vanilin šećer

Salčići, priprema:

  • U vangli za mešenje staviti brašno i malo soli pa i sve ostalo. Zamesiti dobro testo da bude glatko (da se ne lepi za ruke).
  • Testo ostaviti 2-3 sata da odstoji u frizideru.
  • Zatim razviti koru što tanje. Razvijenu koru premazati sa polovinom pripremljenog sala (salo treba izmešati sa brašnom) pa uviti testo u rolat. Rolat malo spljeskati, pa preklopiti.
  • Testo zatim ostaviti 15 minuta da odstoji. Zatim sve isto ponoviti: razviti koru, premazati salom i uviti u rolat, spljeskati malo rolat pa ga preklopiti, ostaviti ponovo da odstoji 15 minuta.
  • Posle tog vremena razviti koru na debljinu od 1/2 cm. Iseći na željene parčiće, filovati džemom i preklopiti.
  • Poređati u pleh. Testo neka odstoji u plehu 30 min.
  • Peći na 200 C oko 20 minuta.
  • Ispečene salčiće posuti prah šećerom.

Slađana Šćekić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Salčići – Slađana Šćekić

Recept za salčiće

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.