Seljački ćevap – ovo zimsko jelo se sprema kod nas na selu! Jelo je često spremala moja baka.
Kad sam prvi put probala i videla kako jelo izgleda, nikako mi se naziv nije uklapao u izgled jela! Naziv su nasledili od svojih predaka tako je i ostao! Nije se moglo porediti ukusom, ni izgledom, kako oni kažu, sa “gospodskim ćevapima” ☺
Seljački ćevap, sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa od buta
- po potrebi voda
- malo soli
- 1 kašika masti
- 1 kg očišćenog crnog luka, izrezanog na listiće
- po ukusu začini so, suvi biljni začin, biber, slatka i ljuta mlevena paprika.
Seljački ćevap, priprema:
- Svinjsko meso iseckati na komade. Naliti vodom i prokuvati. Procediti vodu. Naliti čistu vodu, pa dodati mast i malo soli. Staviti meso da se dinsta (po potrebi dolivati vodu), dok potpuno ne omekša.
- Crni luk oljuštiti, oprati i iseckati na listiće.
- Kad meso omekša, dodati luk i začine.
- Izmešati i nastaviti sa dinstanjem, dok ne ispari voda koju pusti luki i lepo upržiti.
- Služiti toplo jelo uz dodatak kisele salate po izboru! Prijatno!
Vreme pripreme: 120 minuta
Broj osoba: 5
Mrsno jelo
Danijela Žikić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!