Seljački ćevap – Danijela Žikić

Seljački ćevap – ovo zimsko jelo se sprema kod nas na selu! Jelo je često spremala moja baka.

Kad sam prvi put probala i videla kako jelo izgleda, nikako mi se naziv nije uklapao u izgled jela! Naziv su nasledili od svojih predaka tako je i ostao! Nije se moglo porediti ukusom, ni izgledom, kako oni kažu, sa „gospodskim ćevapima“ ☺

Seljački ćevap, sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa od buta
  • po potrebi voda
  • malo soli
  • 1 kašika masti
  • 1 kg očišćenog crnog luka, izrezanog na listiće
  • po ukusu začini so, suvi biljni začin, biber, slatka i ljuta mlevena paprika.

Seljački ćevap, priprema:

  • Svinjsko meso iseckati na komade. Naliti vodom i prokuvati. Procediti vodu. Naliti čistu vodu, pa dodati mast i malo soli. Staviti meso da se dinsta (po potrebi dolivati vodu), dok potpuno ne omekša.
  • Crni luk oljuštiti, oprati i iseckati na listiće.
  • Kad meso omekša, dodati luk i začine.
  • Izmešati i nastaviti sa dinstanjem, dok ne ispari voda koju pusti luki i lepo upržiti.
  • Služiti toplo jelo uz dodatak kisele salate po izboru! Prijatno!

Vreme pripreme: 120 minuta
Broj osoba: 5
Mrsno jelo

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Seljački ćevap – Danijela Žikić

Povezane teme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Istraži recepte