Slatki kupus sa mesom

Starinski recept za slatki kupus sa mesom, koji je star više od 100 godina.

Za starinski recept za slatki kupus sa mesom, potrebno je:

  • kupus, dve glavice
  • svinjsko meso, masnije, oko 750 gr
  • kim, jedna kašika
  • brašno, jedna kašika
  • kisela pavlaka, jedna kašika
  • so, po ukusu

Priprema:

  • uzeti dve srednje i čvrste glavice kupusa i iseći na 4 – 6 većih delova, posuti vrelom vodom i ostaviti da odstoji pola sata
  • svinjsko meso, malo masnije, iseckati na komadiće i staviti u posoljenu vodu da se kuva
  • kupus ocedimo od vode u kojoj je stajao i dodamo omekšalom mesu, dodati jednu kašiku kima i kuvati sve dok meso ne bude sasvim mekano
  • vode bi trebalo da bude samo koliko je potrebno da može da vri
  • u šolju sipati jednu kašiku brašna i jednu kašiku pavlake, izmešati i dodati kupusu i mesu i ostaviti da krčka još oko pola sata

Napomena: ovakav kupus može se praviti i sa ovčijim mesom.

Ideja za recept: Kuvar zaboravljenih jela, 1914. g. Objavljeno u informativne svrhe.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.