Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar

Starinski domaći hleb možete pripremiti od raznih vrsta brašna. Kombinujte ona koja volite ili ona čiju upotrebu toleriše vaš način ishrane.

Domaći hleb možete obogatiti raznim semenkama po izboru – suncokret, lan, golica… U letnjim mesecima, postupak fermentacije hleba traje kraće nego u zimskim.

Starinski domaći hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Starinski domaći hleb možete pripremiti od raznih vrsta brašna. Kombinujte ona koja volite ili ona čiju upotrebu toleriše vaš način ishrane.

  • 2 šolje mekog crnog brašna (pšeničnog)
  • 2 šolje integralnog brasna (pšeničnog)
  • 2 šolje mekog ražanog brašna
  • 2 kašičice morske soli
  • 2 kašike kima
  • 3 šolje vode
  1. Pripremite staklenu ili porcelansku posudu za „mešenje“ hleba.
  2. Izmešajte 3 šolje brašna, 3 šolje vode i 1 kašičicu soli.
  3. Pokrijte posudu i ostavite je na toplom mestu da testo fermentiše 8-12 sati.
  4. Umešajte sve ostale sastojke – „umesite“ hleb mikserom (nastavcima za testo) ili varjačom.
  5. Modlu prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje i izlijte testo.
  6. Upakujte u kesu ili poklopite i držite hleb na toplom mestu, dok duplo ne naraste (od 6-12 sati, u zavisnosti od toga koliko je toplo u prostoriji).
  7. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta i 10-15 minuta na 170 stepeni.
Koristite čačakalica test kako biste bili sigurni da je hleb pečen.

Pečen hleb izvadite iz modle i držite na drvenoj dasci ili rešetki dok se ne ohladi.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Starinski domaći hleb – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.