Teleća čorba

Jedna od vrlo omiljenijih čorbi ovog regiona je teleća čorba. Starinski recept za teleću čorbu sa početka 20. veka.

Teleća čorba

Kilogram teletine oprati, iseći na komade, staviti u lonac, naliti s 2 litra hladne vode i pristaviti meso na štednjak. U čorbu metnuti 1 vezu zeleni, 1 paradajz, 1 baburu, 1 celu glavicu crnog luka, soli i bibera. Čorbu sada zapržiti: 1 kašiku masti zagrejati u šerpi, na zagrejanu mast dodati 1 kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju metnuti mlevene paprike. Zatim u gotovu zapršku uliti 1 šolju hladne vode da se brašno ne bi zgrudvalo. Izručiti zapršku u lonac s mesom, pustiti čorbu da vri neko vreme, i to na slaboj vatri, a kad je meso mekano, povaditi ga i čorbu procediti kroz cediljku. U sud za čorbu staviti 2 žumanceta i lonče kiselog mleka. Dobro sve pomešati, na začin polako sipati proceđenu čorbu, zakiseliti je sirćetom po volji i ukusu, pa služiti s mesom.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.