Teleća čorba

Starinski recept za teleću čorbu

64

Jedna od vrlo omiljenijih čorbi ovog regiona je teleća čorba. Starinski recept za teleću čorbu sa početka 20. veka.

Teleća čorba

Kilogram teletine oprati, iseći na komade, staviti u lonac, naliti s 2 litra hladne vode i pristaviti meso na štednjak. U čorbu metnuti 1 vezu zeleni, 1 paradajz, 1 baburu, 1 celu glavicu crnog luka, soli i bibera. Čorbu sada zapržiti: 1 kašiku masti zagrejati u šerpi, na zagrejanu mast dodati 1 kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju metnuti mlevene paprike. Zatim u gotovu zapršku uliti 1 šolju hladne vode da se brašno ne bi zgrudvalo. Izručiti zapršku u lonac s mesom, pustiti čorbu da vri neko vreme, i to na slaboj vatri, a kad je meso mekano, povaditi ga i čorbu procediti kroz cediljku. U sud za čorbu staviti 2 žumanceta i lonče kiselog mleka. Dobro sve pomešati, na začin polako sipati proceđenu čorbu, zakiseliti je sirćetom po volji i ukusu, pa služiti s mesom.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.