Jedna od vrlo omiljenijih čorbi ovog regiona je teleća čorba. Starinski recept za teleću čorbu sa početka 20. veka.
Teleća čorba
Kilogram teletine oprati, iseći na komade, staviti u lonac, naliti s 2 litra hladne vode i pristaviti meso na štednjak. U čorbu metnuti 1 vezu zeleni, 1 paradajz, 1 baburu, 1 celu glavicu crnog luka, soli i bibera. Čorbu sada zapržiti: 1 kašiku masti zagrejati u šerpi, na zagrejanu mast dodati 1 kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju metnuti mlevene paprike. Zatim u gotovu zapršku uliti 1 šolju hladne vode da se brašno ne bi zgrudvalo. Izručiti zapršku u lonac s mesom, pustiti čorbu da vri neko vreme, i to na slaboj vatri, a kad je meso mekano, povaditi ga i čorbu procediti kroz cediljku. U sud za čorbu staviti 2 žumanceta i lonče kiselog mleka. Dobro sve pomešati, na začin polako sipati proceđenu čorbu, zakiseliti je sirćetom po volji i ukusu, pa služiti s mesom.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.