Varivo sa junetinom i povrćem – Snežana Knežević

Varivo sa junetinom i povrćem – u toku leta, kada imamo puno svežeg povrća može se lako napraviti zdrav obrok i ako dodate malo belančevina kroz meso i začine dobićete obrok sa puno ukusa i ako ga još upotpune zdravom salatom imate kompletan obrok.

Varivo sa junetinom i povrćem - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Varivo sa junetinom i povrćem – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online

Varivo sa junetinom i povrćem – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online

Varivo sa junetinom i povrćem – u toku leta, kada imamo puno svežeg povrća može se lako napraviti zdrav obrok i ako dodate malo belančevina kroz meso i začine dobićete obrok sa puno ukusa i ako ga još upotpune zdravom salatom imate kompletan obrok.

Varivo sa junetinom i povrćem, sastojci:

  • 2 komada tikvica (srednje veličine isečene na kockice)
  • 1 komad crvene paprike (isečene na kolutiće)
  • 2 komada mlade šargarepe (srednje veličine isečene na kolutiće)
  • 4 grančice lista peršuna (krupno seckan)
  • 2 grančice lista celera (krupno seckan)
  • 500 g junećeg mesa (sečenog na kockice)
  • 1 glavica crnog luka (manja, sitno iseckanog)
  • 2 kafene šoljice pirinča (dugog zrna)
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • 0,5 kašičice djumbira u prahu
  • 2 kašike sušenog mlevenog povrća za supu
  • 2 kašičice slatke crvene mlevene paprike
  • 10 komada sušenog čeri paradajza
  • 20 komada čeri paradajza (manjih)
  • 2 kašike maslinovog ulja

Varivo sa junetinom i povrćem, priprema:

  1. U odgovarajuću šerpu stavite meso i propržite ga nasuvo, da malo porumeni. Dodajte ulje, pripremljeno povrće, začine, pirinač, i sve dobro promešajte da se malo proprži i puste ukusi.
  2. Nalite vodom da prekrije povrće i meso i poklopljeno dinstajte dok meso ne omekša a pirinač pokupi višak tečnosti. Pospite seckanim peršunom.
  3. Poslužite toplo kao glavno jelo posuto peršunom i čeri paradajzom i uz dodatnu salatu po želji.Prijatno!
Čeri paradajz sušim sama i čuvam ga u zamrzivaču, ne potapam u ulje. Ako baš želim da bude u ulju odvadim malo u teglicu i prelijem uljem.

 

Snežana Knežević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Varivo sa junetinom i povrćem – Snežana Knežević

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.