Varivo sa junetinom i povrćem – Snežana Knežević

0

Varivo sa junetinom i povrćem – u toku leta, kada imamo puno svežeg povrća može se lako napraviti zdrav obrok i ako dodate malo belančevina kroz meso i začine dobićete obrok sa puno ukusa i ako ga još upotpune zdravom salatom imate kompletan obrok.

Varivo sa junetinom i povrćem - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Varivo sa junetinom i povrćem – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online
Varivo sa junetinom i povrćem - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Varivo sa junetinom i povrćem - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online

Varivo sa junetinom i povrćem - u toku leta, kada imamo puno svežeg povrća može se lako napraviti zdrav obrok i ako dodate malo belančevina kroz meso i začine dobićete obrok sa puno ukusa i ako ga još upotpune zdravom salatom imate kompletan obrok.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 8 osoba

Sastojci

  • 2 komada tikvica srednje veličine isečene na kockice
  • 1 komad crvene paprike isečene na kolutiće
  • 2 komada mlade šargarepe srednje veličine isečene na kolutiće
  • 4 grančice lista peršuna krupno seckan
  • 2 grančice lista celera krupno seckan
  • 500 g junećeg mesa sečenog na kockice
  • 1 glavica crnog luka manja, sitno iseckanog
  • 2 kafene šoljice pirinča dugog zrna
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • 0,5 kašičice djumbira u prahu
  • 2 kašike sušenog mlevenog povrća za supu
  • 2 kašičice slatke crvene mlevene paprike
  • 10 komada sušenog čeri paradajza
  • 20 komada čeri paradajza manjih
  • 2 kašike maslinovog ulja

Uputstvo za pripremu

  1. U odgovarajuću šerpu stavite meso i propržite ga nasuvo, da malo porumeni. Dodajte ulje, pripremljeno povrće, začine, pirinač, i sve dobro promešajte da se malo proprži i puste ukusi.
    Varivo sa junetinom i povrćem – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online
  2. Nalite vodom da prekrije povrće i meso i poklopljeno dinstajte dok meso ne omekša a pirinač pokupi višak tečnosti. Pospite seckanim peršunom.
    Varivo sa junetinom i povrćem - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
  3. Poslužite toplo kao glavno jelo posuto peršunom i čeri paradajzom i uz dodatnu salatu po želji.Prijatno!
    Varivo sa junetinom i povrćem - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online

Beleške

Čeri paradajz sušim sama i čuvam ga u zamrzivaču, ne potapam u ulje. Ako baš želim da bude u ulju odvadim malo u teglicu i prelijem uljem.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.