Zapečene paprike sa sirom, tradicionalni recept ovih krajeva.

Zapečene paprike sa sirom – Recepti i Kuvar online
Zapečene paprike sa sirom, tradicionalni recept ovih krajeva.
- 8 komada paprika (crvena, veća)
- 600 gr beli sir (kravlji, punomasni)
- 100 gr kajmak
- 4 komada jaja
- 1 veza peršun
- so
- tucana ljuta paprika
- maslinovo ulje
- 1 šolja mleko
- Paprike dobro oprati, izvaditi peteljku, i očistiti od semenki, pa ih puniti filom.
- Priprema fila: u posudi za mešanje, izgnječiti beli sir, dodati kajmak, tri umućena jajeta, sitno iseckani peršun (ostaviti malo iseckanog peršuna, da se pospe preko paprika, pre pečenja), soli po ukusu, i tucane paprike (ako želite ljutu crtu). Dobro promešati, da se masa sjedini i izjednači. Masom filovati paprike.
- Sud za pečenje, podmazati maslinovim uljem, i naslagati filovanu papriku. Papriku preliti šoljom mleka i jednim razmućenim jajetom. Posuti sa malo preostalog peršuna. Zapeći u rerni. Paprike služiti tople.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!