Žitarice sa semenkama – Kristina Gašpar

Recept za žitarice sa semenkama

30

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Žitarice sa semenkama – ovo jelo može biti posno na vodi, posno na ulju ili mrsno-vegetarijansko. Kako kome odgovara  😉

Žitarice sa semenkama – Kristina Gašpar

Žitarice sa semenkama – ovo jelo može biti posno na vodi, posno na ulju ili mrsno-vegetarijansko. Kako kome odgovara 😉

  • 0,5 šolje kinoe
  • 0,5 šolje pirinča (po izboru)
  • 0,5 šolje prosa
  • 1 kašičica kurkume (kurkume)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 2 kašike pečenog susama
  • 2 kašike golice
  • 1 kašika semenki lana
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica morske soli
  • salata (po izboru)
  1. Žitarice dobro oprati, sipati 3 šolje vode i kuvati dok se ne omekšaju, oko 15 minuta. Tokom kuvanja, po potrebi, dodati još vode.
  2. Na kraju dodati kurkumu, malo soli i biber.
  3. Semenke i so samleti u mlinu za kafu ili štapnim mikserom.
  4. Sjediniti sa žitaricama.
  5. Uz ovako pripremljene žitarice, poslužite salatu po izboru. Moj predlog je mešavina paradajza, maslina, rukole i kukuruza šećerca.
  6. Ovo je posna varijanta za post na vodi.
  7. Ukoliko ne postite na vodi, propržite kim na malo maslinovog ulja i sjednitite sa svim ostalim sastojcima.
  8. Za mrsnu varijantu umesto vode koristite mleko za kuvanje žitarica, a na kraju umešajte i kašiku ili dve rendanog tvrdog sira.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More