Bećarac

Starinski recept za sremski bećarac

0

Poznati sremski bećarski ukusi, najprepoznatljiviji u starinskom receptu za bećarac.

Bećarac, sastojci:

  • 500 gr paradajza
  • 300 gr masnijeg svinjskog mesa
  • 300 gr teletine
  • 100 gr celera
  • 200 gr šargarepe
  • 200 gr peršunovog korena
  • 2 paprike babure
  • 2 veća krompira
  • 2 dcl belog vina
  • list lorbera
  • list peršuna
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • biber
  • so

Bećarac, priprema:

  • Šargarepu i oljušteni paradajz naseći na kockice. Takođe, celer i koren peršuna narezati na kockice. Krompir očistiti i narezati na kocke.
  • Meso narezati na kockice.
  • Papriku očistiti od peteljke i semena i narezati na kockice ili rezance.
  • U lonac naizmenično redati meso i povrće, a svaki red začiniti peršunom, biberom, solju i tucanom paprikom.
  • Bećarac zaliti vodom i belim vinom, da ogrezne.
  • Lonac poklopiti i kuvati na srednjoj vatri oko 3 sata. Tokom kuvanja, povremeno protresti sadržaj lonca.

Servirati uz kiselu pavlaku, po ukusu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.