Poznati sremski bećarski ukusi, najprepoznatljiviji u starinskom receptu za bećarac.
Bećarac, sastojci:
- 500 gr paradajza
- 300 gr masnijeg svinjskog mesa
- 300 gr teletine
- 100 gr celera
- 200 gr šargarepe
- 200 gr peršunovog korena
- 2 paprike babure
- 2 veća krompira
- 2 dcl belog vina
- list lorbera
- list peršuna
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- biber
- so
Bećarac, priprema:
- Šargarepu i oljušteni paradajz naseći na kockice. Takođe, celer i koren peršuna narezati na kockice. Krompir očistiti i narezati na kocke.
- Meso narezati na kockice.
- Papriku očistiti od peteljke i semena i narezati na kockice ili rezance.
- U lonac naizmenično redati meso i povrće, a svaki red začiniti peršunom, biberom, solju i tucanom paprikom.
- Bećarac zaliti vodom i belim vinom, da ogrezne.
- Lonac poklopiti i kuvati na srednjoj vatri oko 3 sata. Tokom kuvanja, povremeno protresti sadržaj lonca.
Servirati uz kiselu pavlaku, po ukusu.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!