Boranija – najpopularniji recepti

237

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Iako boranija ne spada u omiljene sastojke (pogotovu deci) naših kuhinja, ipak je dosta zastupljena u mediteranskoj kuhinji. Korišćenjem pravih recepata i uz kombinaciju pravih začina, pretvara se u pravu poslasticu.

Percepcija o boraniji se lagano menja, prvenstveno zbog činjenice da spada u red zdravog povrća, koje gotovo da nema masti, a predstavlja veliki izvor vlakana.

Prema nekim istraživanjima, redovnim konzumiranjem boranije moguće je smanjiti nivo holesterola, a preporučuje se i za zdravlje očiju i kostiju, zahvaljujći sastavu vitamina i minerala.Od vitamina, boranija najviše sadrži A i C, a od minerala najviše sadrži gvožđe, uz male količine magnezijuma, kalcijuma i fosfora.

Boranija se najviše sprema tokom letnjih meseci kada boranije ima u izobilju i kad je sa paradajzom na vrhuncu zrenja. Međutim, obzirom na mnogo proizvođača smrznutog povrća, to će vam pomoći da u ovom povrću uživate i u hladnijim mesecima.

Boranija se može spremati i za ručak i za večeru, kao glavno jelo, ili kao prilog, kao dobra salata… kao posno ili mrsno jelo, ili vegeterijanski obrok… Samo je vaša mašta ograničenje.

Boranija – najpopularniji recepti

[ultimate-recipe id=871]

[ultimate-recipe id=935]

[ultimate-recipe id=11563]

[ultimate-recipe id=10186]

[ultimate-recipe id=17918]

[ultimate-recipe id=4483]

[ultimate-recipe id=17768]

[ultimate-recipe id=12803]

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.